nlc.hu
Szabadidő
Digital IXUS 850 IS – biztos siker!

Digital IXUS 850 IS – biztos siker!

Van egy fotóm, amirõl a barátnõm nem akarja elhinni, hogy én készítettem. Pedig így van. Azt mondta, hogy ilyen felvételt csak profi készíthet. Mondtam, hogy próbálja meg õ is. Odaadtam neki az új IXUS-omat, és neki is sikerült!

Megkérdeztem egy fotós cimborámat, és végül megfejtettük a titkot: az IXUS 850 IS kezelését azért olyan egyszerű megtanulni, mert az LCD-kijelzőn megjelenő menü magyarul is elérhető, s amíg nem ismerjük az egyedi beállítások hatását, addig hibátlan képeket készíthetünk „automata” módban is.

A cimbora kiemelte, hogy az új IXUS-okban már megtalálható az Arcfelismerési funkció, amely nagyban megkönnyíti, hogy például egy bulin tökéletes képeket készítsünk. Ez az új funkció azt ismeri fel, hogy a képen vannak-e emberi arcok, és ha igen, automatikusan hozzájuk igazítja az élességet és az expozíciót.

Ezek után a barátnőmmel megnéztük Canon weboldalán (www.canon.hu ) mit érdemes még tudni a gépről, és a következőt találtuk:

„A 7,1 megapixeles Digital IXUS 850 IS objektívje 28 – 105 mm-es fókusztartományt, és 3,8-szoros optikai zoom-ot biztosít, így nagyobb látószögű panoráma-, építészeti és csoportfelvételek készíthetők. Az objektív optikai képstabilizátor funkciója ellensúlyozza a fényképezőgép remegését, így biztosabb képminőség érhető el gyenge megvilágítás esetén, teljes nagyítás mellett, illetve mozgó járműből történő fényképezés esetén

Azt már egy másik barátom tette hozzá, hogy a 7,1 megapixeles képérzékelővel olyan részletességű képek készíthetők, amelyek nagy méretben is fotóminőségben nyomtathatók.

A fényképezőgép képes VGA minőségű hangos videók rögzítésére, másodpercenként 30 képet rögzít. Az Intelligens Helyzetérzékelő automatikusan elforgatja a függőleges állásban rögzített videókat, így helyes állásban nézhetők vissza a számítógépen vagy az AV kimenetre csatlakoztatott TV képernyőjén.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top