nlc.hu
Szabadidő
Digital IXUS i7 zoom: varázsdoboz vagy fényképezõgép?

Digital IXUS i7 zoom: varázsdoboz vagy fényképezõgép?

Elsõ látásra ékszernek vagy varázsdoboznak is nézheted, hiszen olyan gyönyörû. És meglepõen kicsi, de már az elsõ napon sem tévesztenéd össze a púderes-dobozzal, amikor a táskádba nyúlsz.

Ráadásul négy színben kapható, így rajtad múlik, hogy a szemed, a hajad vagy a sminked színéhez legjobban illőt választod. De mégis melyik legyen: szépia, vászonkék, acélszürke vagy pezsgő-rózsaszín?

Azt írta róla a szaksajtó, hogy „A Digital IXUS i 7 zoom a Canon legújabb és legkisebb Digital IXUS modellje, mégis meglepő színhűségű és éles fotók készíthetőek vele.”

Máshol meg azt olvastam, hogy „A 7,1 megapixeles képérzékelővel olyan részletességű képek készíthetők, amelyek nagy méretben is fotó minőségben nyomtathatók.”

Megkérdeztem egy barátomat, aki ért a digitális gépekhez, állandóan fotózgat. Azt mondta, hogy a 7,1 megapixel azt jelenti, hogy akár A4-es méretben is kiváló képeket nyomtathatok majd, ha jól sikerült a fotó, de szerinte biztosan minden felvétel sikerül majd, hiszen a magyar nyelvű menüből minden beállítás könnyen elérhető, a 2,4-szeres optikai zoom pedig elegendő lesz a legtöbb nagyításhoz. És nemcsak fotókat, hanem videóklipeket is készthetek, amit a számítógépen is megnézhetünk majd a barátnőimmel.

Ezek után a megnéztem Canon weboldalán (www.canon.hu) mit érdemes még tudni a gépről, és a következőt találtam:
„A Digital IXUS i7 zoom-hoz dokkoló-állomás is jár, amely a gyors és könnyű nyomtatásban, számítógépes áttöltésben és az akkumulátor töltésében segít. A vezeték nélküli vezérlővel diabemutatók és videók lejátszása irányítható.”


A Digital IXUS i 7 zoom főbb jellemzői:
• 7,1 megapixeles felbontás, 2,4-szeres optikai zoom
•  DIGIC III processzor zajcsökkentési és Arcfelismerés funkciókkal
•  17 felvételi mód, videók rögzítése
•  ISO 1600 érzékenység
•  Saját színek és fotóeffektusok 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top