nlc.hu
Szabadidő
Kongó

Kongó

Manapság ugyan könnyebb eljutni Afrikába, mint évtizedekkel ezelõtt, de az utazás kockázatai továbbra sem szûntek meg. Különösen akkor, ha az utazó háborúktól, forrongástól, netán terrorizmustól fenyegetett vagy sújtott országot választ ki célpontul...









Huber Péter Kongót választotta, méghozzá mindkettőt, mert hogy a jelenlegi állapotok szerint két Kongó nevű állam létezik. Pontosabban: Nyugat-Afrikában Kongó (fővárosa Brazzaville), keleti szomszédjaként pedig, Nyugat-Közép Afrikában a Kongói Demokratikus Köztársaság, melynek fővárosa Kinshasa. A két fővárost csak a Kongó folyó választja el egymástól.

Mindezen kívül sok más hasznos információt is megtudhatunk e kötetből, melynek mégis legfőbb érdeme a művészi igényű fotókkal való illusztráltság – egy távol eső világról szóló friss vizuális összefoglalásként. Mert (legalább is jómagam) ennyire alapos, magyar szerzőtől származó beszámolót csak több évtizede olvastam, azt is a két világháború közötti időszakról, amikor Tanhoffer Lajos magyar orvos „albertschweitzeri” gesztusként Kongóban dolgozott (Gorillák nyomában). Bátorító mű ez azok számára, akik nem vetik meg a hátizsákos turizmust, az élményt, a kalandot is keresik, és látni is, láttatni is megtanultak.

A könyv szerzője és címe: Huber Péter: Kongó – az élet egy újabb lehetőség

Kiadó:
Huber Péter magánkiadása, 2006

A könyvből befolyt összeg jelentős részét a Jane Goodall Intézet használja a csimpánzok megmentésére. A könyvet itt rendelheted meg »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top