Szabadidő

Most válassz digitális fényképezõgépet!

Válassz, de elõre szólok: nem lesz könnyû! Stílus, elegancia és teljesítmény — ezek jellemzik legjobban a Canon új Digital IXUS fényképezõgépeit, a Digital IXUS 900 Ti-t, Digital IXUS 850 IS-t és a Digital IXUS i7 –zoom-ot.

Egy fotós barátom elmondta, miért is olyan különlegesek a Canon IXUS sorozatának újdonságai. Míg én a gyönyörű, ékszerdoboz szépségű házat csodáltam, ő a műszaki részleteket ecsetelte. Kiemelte az új Intelligens Arcfelismerési funkciót, amely például partikon teszi egyszerűbbé a fotózást: a masinák automatikusan felismerik a keresőben feltűnő arcokat, és annak megfelelően optimalizálják az élességet és az expozíciót. Mindhárom gép képes ISO 1600-as érzékenységgel is fényképezni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy vaku nélkül is készíthetek beltéri vagy éjszakai képeket, az új DIGIC III processzor pedig azt biztosítja, hogy várakozás nélkül készíthessünk új felvételeket.

Mivel épp a neten bóklásztunk, felkerestük a www.canon.hu  weboldalt, ahol egy sor további érdekességet olvashattunk az új IXUS-okról.
A csúcsmodell, a titán vázba épített, 10 megapixel felbontású Digital IXUS 900 Ti érintésre működő vezérlőtárcsája egyszerűvé teszi a beállításokat és a gép használatát. Fontos szempont, hogy a videóklipek nagyfelbontásban (XGA) is rögzíthetők, így visszajátszáskor kiváló képminőséget látunk a nagyképernyős tévéken is.

A Digital IXUS 850 IS ritkaság a maga nemében: optikai képstabilizátorával, 28 mm-es nagylátószögű objektívjével és 2,5” képátlójú, nagyfelbontású LCD kijelzőjével az egyik legfejlettebb ultrakompakt fényképezőgépnek számít.
Bár a három újdonság közül a Digital IXUS i7 zoom a legkisebb fényképezőgép, de 7,1 megapixeles felbontás tekintélyt parancsol, hiszen a fotókat akár A4-es méretben is kiváló minőségben nyomtathatjuk ki. Ráadásul négy divatos színben kapható, választhatunk a szépia, a vászonkék, az acélszürke és pezsgő-rózsaszín között.

A Digital IXUS 900 Ti főbb jellemzői:
•  Titán váz, érintő vezérlőtárcsa
•  10,0 megapixeles felbontás, 3-szoros optikai zoom
•  DIGIC III processzor Arcfelismerés AF/AE funkcióval
A Digital IXUS 850 IS főbb jellemzői:
•  Új Kusabi-féle “Ékek és ívek” formatervezés
•  7,1 megapixeles felbontás
•  Nagylátószögű 3,8-szoros optikai képstabilizátoros zoom objektív
•  DIGIC III processzor Arcfelismerés AF/AE funkcióval 
A Digital IXUS i7 zoom főbb jellemzői:
•  Ultra-kompakt váz négy divatos színben
•  7,1 megapixeles felbontás, 2,4-szeres optikai zoom
•  DIGIC III processzor Arcfelismerés AF/AE funkcióval 

 

 

 

 

 

A

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top