Szabadidő

Holiday

A film készítõi biztosra mentek: megalkottak egy karácsonyi történetet, amelyben idióta Télapó helyett összetört szívû nõké a fõszerep, és Jude Law is megcsillogtathatja tökéletes mosolyát meg kék szemeit.




Nem kell különösebb jövőbe látó képesség, hogy a Holiday nem fog Oscart nyerni, és a kultúrsznobok is újabb igazolást találnak majd benne Hollywood fertőjére, de szerelmes és szingli csajok karácsonyi kikapcsolódásához nélkülözhetetlen ez a romantikus és humoros film.


Mese habbal

A történet ott kezdődik, ahol a legtöbben szakítás után, karácsony előtt megrekedünk. Vágynánk egy másik életbe, de nyakunkon ragadt a sajátunk. A nagyszerű házcsereprogram viszont tökéletes megoldás a London közelében élő Iris (Kate Winslet) és a Los Angelesben élő Amanda (Cameron Diaz) számára, így két hétre szabadságolják magukat saját életükből.

A történet végig két szálon fut, és a csajok bármennyire is magányos ünnepekre készülnek, mindegyikük életében felbukkan egy pasi, és velük együtt a szerelem. Sem bájos, sem idegesítő, néhol már erőltetett jelenetekből sincs hiány, viszont a végeredmény kellemes százharminc perc, ha „lecsupaszított” aggyal átadjuk magunkat a romantikus film bűvöletének.







Hollywoodi történet

A színészi alakításokat dicsérni nem lehet, viszont igencsak csodálatraméltó, hogy Cameron Diaz tűsarkúban képes futni. Igaz, csak műhóban, de akkor is van akkora alakítás, mint Jude Law könnyei vagy Jack Black idióta arcjátéka. Kate Winslet kedves, bájos, de semmivel sem több ennél. Ugyanakkor a film erőssége a humor, amely néha önironikus, és legtöbbször filmes utalásokkal tarkított, amelyek szerencsére nem lógnak a levegőben, mert a történet szereplői kötődnek a film városához. Amanda előzeteseket gyárt, Iris a lakáscsere következtében a filmgyártás úszómedencés álomházában találja magát, Miles (Jack Black) pedig filmzenéket komponál. (Igen, kutya és gyerek is van a filmben.)






A film legnagyobb bakija, hogy Iris és Miles között egyáltalán nem izzik a levegő, viszont a film legviccesebb jelenete, amikor Amanda saját életét egy-egy trailerbe sűríti, illetve Miles filmtörténeti hivatkozásai közepette egy Oscar-díjas színész tűnik fel a vásznon.






A film eredeti címe:
The Holiday

A film hivatalos honlapja »

Rendezte: Nancy Meyers

Szereplők:
• Cameron Diaz
• Kate Winslet
• Jude Law
• Jack Black

Forgalmazó: UIP Dunafilm

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top