nlc.hu
Szabadidő
Havas szórakozás Karintiában

Havas szórakozás Karintiában

Síelés családi síbérlettel a hófehér sípályákon, lovas szános kirándulás alkoholmentes punccsal és pihenõvel a tábortûznél, izgalmas élmények a termálfürdõkben kicsiknek és nagyoknak egyaránt – ilyen a karintiai tél.





Karintiában – a legtöbb alpesi régióhoz mérten – télen jóval magasabb a napsütéses órák száma, emellett a modern hóágyúrendszereknek köszönhetően a sípályák maximálisan hóbiztosnak is számítanak. Heiligenblut és a Nassfeld között, a Turracher Höhétől a Koralpén át egészen a Liesertal/Maltatal családi paradicsomig mindenhol hóbiztos és tökéletesen karbantartott sípályák várnak a carvingosokra, snowboardozókra és élménysíelőkre egyaránt.
 

 

Közös nevező: a sokszínűség

 

A karintiai síterületek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet: a fekete sípályákon történő száguldozástól a lankásabb hegyoldalakon való könnyed síelésen, a biztonságos és széles családi lesiklópályák kínálta carvingélményeken át egészen a buckás pályákon és a mélyhóval borított hegyoldalakon való kísérletezésig terjed a széles választék. A változatos, alpesi, középhegységeket és szelíd hegyhátakat is felvonultató karintiai táj tökéletes feltételeket teremt a síeléshez.

 





Sípályáról termálvízbe


A Villach-Warmbad/Faaker See/Ossiacher See és a Bad Kleinkirchheim – Nockberge régiók termálfürdőiben a vendégek szívesen időznek a meleg vizű medencékben és a forró szaunákban. Az élménygazdag, aktív nap végén igazán csábító élmény a hideg sípályákról egyenesen a forró termálfürdőkbe siklani. Számos karintiai szállodában található vonzó wellnessrészleg.



Hótalpas túrák, sífutás, korcsolyázás


A karintiai tél a sípályáktól távolabb is számos kikapcsolódási lehetőséget kínál. A vezetett hótalpas túrázás közben elbűvölő nyugalomban lehet része a túrázóknak a behavazott erdőségekben. A sífutók 1000 kilométernyi sífutópályán hódolhatnak Karintiában kedvenc időtöltésüknek, Karintia több mint 100 befagyott vizű tava pedig korcsolyázással csábít kikapcsolódásra. A téli túrázás során jelzett túraútvonalak állnak a természetet közvetlen közelről felfedezni szándékozók rendelkezésére. 

 





Akik inkább az élménydús kikapcsolódást részesítik előnyben, azok számtalan téli rendezvény közül válogathatnak: hagyományőrző karácsonyi vásárok, látványos maskarás felvonulások és sportesemények, mint például az osztrák jégfalmászó bajnokság szerepelnek a színes kínálatban.

 

Karintia az egész téli szezon alatt vonzó ajánlatcsomagokat kínál az üdülővendégeknek. A Kärnten-Osttirol Topskipass síbérlettel Karintia valamennyi síterülete felfedezhető. A hamisítatlan karintiai vendégszeretet gondoskodik róla, hogy akik téli üdülésüket Karintiában töltik, barátok között érezzék magukat és feledhetetlen élményekben legyen részük. 


Családi élmények Karintia sípályáin

A Karintiában töltött téli üdülés vidám szórakozást és felüdülést kínál az egész család számára. Ausztria legdélibb tartománya széles és biztonságos sípályákkal, valamint speciális családi ajánlatok színes választékával várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A hamisítatlan karintiai vendégszeretet és családbarát hozzáállás nagymértékben hozzájárul a tökéletes üdüléshez. 






A gyermekek egész nap a friss levegőn játszhatnak, így estére kellemesen elfáradnak, aminek köszönhetően a szülőknek is marad egy kis idejük egymásra. Karintia számtalan gyermekbarát szállodát és panziót kínál a családoknak, ahol a szülők is igazán otthon érezhetik magukat. A karintiai vendéglátók a szülők és gyermekek igényeire specializálták kínálatukat, ezzel biztosítva, hogy a családi üdülés Karintiában feledhetetlen élménnyé váljon.

A Liesertal/Maltatal úttörő szerepet tölt be a családi üdülés terén, ugyanis a nyolcvanas években itt alapították Európa első bébi- és gyermekszállodáját. Azóta számos karintiai vendéglátó csatlakozott a kezdeményezéshez, és kínálnak speciális szabadidős programokat a családok számára. A vendéglátók természetesen a gyermekkel érkező egyedülálló szülőket és nagyszülőket is sok szeretettel várják, és számukra is ideális feltételeket kínálnak az üdüléshez. A szálláshelyek különlegessége abban áll, hogy elegendő szabad teret kínálnak a felüdülésre a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt, emellett számtalan közös élményre is lehetőség nyílik. A karintiai szállásadók hozzáállása már évek óta iránymutató az emberekkel, szülőkkel és gyermekeikkel való bánásmód terén.





További információk és az új, számos ajánlatot, valamint egy sítérképet is tartalmazó téli újság ingyenesen beszerezhető a Kärnten Information irodájában: Casinoplatz 1, A-9220 Velden, e-mail: info@kaernten.at
Bobo, Petzi és társai

Széles és tökéletesen karbantartott sípályák garantálják, hogy a holnap sísztárjai biztonságban leérjenek a völgybe. Speciális síiskolák és síóvodák kínálnak professzionális síoktatást és hozzáértő gyermekfelügyeletet, így a szülők nyugodtak lehetnek, miközben ők maguk is átadják magukat a síelés örömeinek. Karintia síiskoláiban egy valóságos állatkert fedezhető fel, a kabalaállatok széles választéka foglalkozik a gyermekekkel: a Nassfelden pingvin Bobo, a Turrachon Ottifant, Bad Kleinkirchheimban Nocki, a mormota és a Petzenen Petzi, a maci gondoskodik róla, hogy a gyermekek szorgosan gyakoroljanak, miközben mama és papa, nagymama és nagymama elismerően tapsol a sikeres próbálkozásokhoz. 








• Kiemelkedő események Karintiában – 2006/2007. tél • 

• 2007. 01. 06–07. 7. Osztrák jégfalmászó bajnokság, Kötschach-Mauthen

 

• 2007. 02. 11. Ski Tour 3 – határtalan sífutóverseny három országon át, Arnoldstein Dreiländereck

 

• 2007. 03. 09–11. Iron Sleddog Man – Innerkremsben a Liesertal/Maltatal régióban nemzetközi szánhúzó verseny hatvan fogattal és kilenc nemzet résztvevőivel

 

• 2007. 02. 26–27.  FIS Európa-kupa-futam a Naßfelden

 

• 2007. 03. 11–17. School Ski & Bord a Naßfelden – Ausztria legnagyobb síoktatása diákoknak

 

• 2007. 02. 01. „Ante Pante Kirchleintragen” – ünnepi felvonulás, Bad Eisenkappel

 

• 2007. 01. 13. „Amikor a zenéé a főszerep” – téli szabadtéri koncert, Bad Kleinkirchheim

 

• 2007. 02. 17. Farsangi felvonulás, Villach

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top