Szabadidő

Lucrezia Borgia és a mérgek anyja

Roberta Gellis regényében életre kelnek a 16. századi olasz udvar összeesküvésekkel, árulásokkal, hazugságokkal alaposan átitatott mindennapjai, miközben felgöngyölõdik egy izgalmas, fordulatokban gazdag nyomozás fonala.





A reneszánsz olasz udvarok szerelemmel és cselszövéssel, sötét intrikákkal, történelmi jelentőségű eseményekkel és figurákkal teli élete elevenedik meg egy igazi szakértő szórakoztató elbeszélésében.

„Megmérgezted!” – hasított bele Lucrezia Borgia fogadószobájának csendjébe a borzalmas vád. A vádló nem más, mint újdonsült férje, Alfonso, a ferrarai herceg fia, az áldozat pedig Lucrezia egyik udvarhölgye, Alfonso állítólagos szeretője.
A pápa fattya, Lucrezia rémülten látja megismétlődni a Rómában történteket, ahonnan – épp a gyilkosságok és rosszindulatú pletykák miatt – örömmel költözött Ferrarába.

Azért, hogy elkerülje a háta mögötti sugdolózást és a nyílt vádaskodást, Lucreziának egyetlen választása marad: magának kell megtalálnia az igazi elkövetőt. Márpedig az idő szorít, a gyilkos pedig újra lecsap.


Roberta Gellis középkori irodalomból és biokémiából szerzett diplomát, így a középkori udvarokban hajdan zajlott mérgezéseket illetően rengeteg ismeretre tett szert. Tíz évig kutató kémikusként dolgozott, de végül íróként szerzett kiemelkedő elismerést történelmi regényeiért.





Szerző: Roberta Gellis
A könyv címe: Lucrezia Borgia és a mérgek anyja
A könyv ára: 2870 Ft
Kiadó: Tericum Kiadó »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top