Szabadidő

A remény gyümölcsei

Jane Goodall a csimpánzok körében végzett etológiai kutatásaival tett szert világhírnévre. Legújabb könyvében az emberi táplálkozással foglalkozik, azzal, miként jut el az étel asztalunkra.





Jane Goodall nevének hallatán mindenkinek a csimpánzok jutnak eszébe – nem véletlenül, hiszen a világszerte közismert tudós alapjaiban változtatta meg gondolkodásunkat a főemlősökkel való kapcsolatunkat illetően.

Új könyvében ezúttal azonban az ésszerű táplálkozásra fordítja figyelmét. Arra ösztönöz, hogy vizsgáljuk meg alaposan az ételt, amit készítünk és elfogyasztunk.


Könyvének elején röviden felvázolja a mezőgazdaság működését, majd górcső alá veszi az iskolai étkeztetést, a gyorséttermek kínálatát, felhívja a figyelmet a közelgő vízhiányra, arra, milyen veszélyeket rejtenek a génmanipulált élelmiszerek, és szó esik a bio és organikus ételekről is. A szerző a vegetáriánus táplálkozásra próbál ösztönözni bennünket, alternatívákat nyújt csillapíthatatlan étvágyunk enyhítésére, arra, hogy elkerülhessük, hogy állatok millióit mészárolják le a kedvünkért.

Goodall egyszerű, bárki számára könnyedén elsajátítható stratégiákat kínál azoknak, akik szívükön viselik a fenntartható fejlődést. 

Jane Goodall a világ vezető csimpánz-szakértője. Világhírű környezetvédő, a Jane Goodall Intézet alapítója. Számos tudományos díjat kapott. Dr. Goodall emellett sok közkedvelt könyv szerzője, amilyen például az emlékezetes Amíg élek, remélek is.


Szerző: Jane Goodall
A könyv címe: A remény gyümölcsei – Kalauz az ésszerű táplálkozáshoz
Ára: 2690 Ft
Kiadó: Athenaeum 2000 kiadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top