Szabadidő

Progresszív Rock Fesztivál

A legendás Yes együttes egykori gitárosa is vendége lesz annak a mini fesztiválnak, amelyet az A 38 hajón rendeznek meg. A progresszív rockot játszó együttesek három országból érkeznek a programra.

Az A 38 hajón a következő együttesek mutatkoznak be:







A Harmony In Diversity – Angliából, Peter Banks, a Yes egykori gitárosa játszik a zenekarban. Izgalmas, improvizatív progresszív rock / fúziós muzsika, rengeteg ínyencséggel… A zenekar nem próbál, műsoruk 100 százalékban improvizatív! Őrületesen profi produkció várható. Peter Banks neve mindenképpen garancia, csodás dolgokat művelt a Yes-ben, szólólemezein és a Flash zenekarban. Gitáros szempontból nagyon izgalmasnak ígérkezik ez a koncert, rengeteg elektronikai megoldást használ, pl. gitárszintetizátort is. David Speight, a dobos, elektromos dobokon játszik, izgalmas új hangzásokat használva…





• Tudj meg többet az együttesről! » 


 





A Flamborough Head – Hollandiából, kiváló dallamos, harmonikus “symphonic prog” zene, korai Genesis hatásokkal, női énekkel, fantasztikus zenészekkel… Harmonikus, kedves zenéjük szerintünk mindenki számára befogadható és szerethető, csodálatosan kimunkált első osztályú progresszív rockzene. Európa nyugati részén egyre ismertebbek, többször játszottak már a svéd Flower Kings zenekarral is. Méltán tarthatnak számot minden progrock rajongó figyelmére!






• Tudj meg többet az együttesről! » 









A Yesterdays – Erdély egyetlen progresszív rock zenekara, Yes-hatásokkal tűzdelt szimfonikus progresszív rock… A kolozsvári Yesterdays zenekar első lemeze “Holdfénykert” címmel jelent meg, melyet a magyarországi Rockszerviz  kiadó ad ki és terjeszt.  Aki szereti a Pink Floyd-szerű zenéket, a Genesis-t, a jazz-t és úgy általában a 70-es évekbeli zenéket, annak mindenképpen izgalmas perceket fog szerezni a koncert és a lemez is!
A lemez egy képzeletbeli belső kertbe kalauzol, egy belső világba. A “Holdfénykert” egy lehetetlen szerelemről szól, kérdéseket tesz fel, elgondolkodtat… rengeteg harmónia, vokálok, érdekes ritmusképletek segítik a gondolatok elmélyítését.
Sok akusztikus hangszer s 70-es évekbeli csodahangszerek (pl. Mellotron és Mini Moog) is megszólalnak majd. Nagy sikerrel szerepeltek októberben, a Hollandiában megszervezett Progfarm Fesztiválon.





• Tudj meg többet az együttesről! » 
 

 










Miniprog Fesztivál

2007. február 25-én 18.00 órától az A 38-as hajón

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top