nlc.hu
Szabadidő
Nagy Kriszta életmû-kiállítás

Nagy Kriszta életmû-kiállítás

A WAX Kultúrgyár ad otthont Nagy Kriszta/Tereskova életmû-kiállításának, ahol a mûvész festményei, rajzai mellett láthatóak lesznek videói, klipjei, performance dokumentációi és internetes akciói is.










Helyszín: WAX Kultúrgyár (volt MEO), 1047 Budapest, József Attila u. 4–6.

A kiállítás megtekinthető: 2007. március 02. – április 09.

Nagy Kriszta/Tereskova a hazai kortárs képzőművészeti élet egyik legismertebb képviselője, aki a markánsan, olykor a botrányoktól sem félve megfogalmazott provokatív művészeti projektjein kívül a tömegmédia által kínált bulvárnyilvánosság eszközeit és csatornáit is felhasználja arra, hogy a szűk szakmai közönségen túl nagyobb tömegeket is elérjenek szubverzív gesztusai. Mint énekesnő, Tereskova néven saját zenekarával évek óta szereplője az alternatív zenei életnek.

Művészi pozíciójának és alkotói attitűdjének ezért egyik legfontosabb eleme a különböző „szerepek” váltogatása, a lubickolás a sajátos kulturális és mediális kontextusokban a nyilvánosság előtt. Nagy Kriszta művészetében olyan egymással szoros összefüggésben levő témákat jár körül, mint a női test, a szexuális identitás, a szexuális viselkedés, művészet és művészeti piac, a művész(et) mint árucikk, a tömegmédia és a vadkapitalizmus hatása a kortárs művészeti stratégiákra.

A mintegy 2600 m2-en felálló kiállítás az utóbbi húsz év képzőművészeti alkotásait sorakoztatja fel, valamint a művész peremterületeket összefogó kezdeményezéseit is bemutatni hivatott. Festményei, rajzai mellett így láthatóak lesznek videói, klipjei, performance dokumentációi és legutóbbi internetes akciói. A kiállítás öt héten keresztül lesz látható a kiállítóhely valamennyi helyiségében. Első alkalommal készül katalógus Nagy Kriszta munkáiból, mely mintegy 120 oldalon, négy tanulmány köré épülve, körülbelül hatvan illusztrációval hivatott alaposan körüljárni a témát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top