nlc.hu
Szabadidő
Tavaszi játék

Tavaszi játék

Ha a közelgõ hetekben Szentendrén jársz, feltétlenül nézz be a MûvészetMalomba, a Magyar Festõk Társaságának kiállítására, aminek a beköszöntõ tavasz ürügyén a szerelem és a derû a vezérgondolata.





Az utóbbi években a Magyar Festők Társasága kollektív kiállításainak népszerűségre egyre nő, nem csak a tagság, de a teljes szakma művelőinek körében is. Várható ezúttal is a sokszínű magyar festészet árnyalatainak a megmutatkozása. A rendezők most a beköszöntő tavasz ürügyén a szerelem és a derű fogalmát tették a kiállítás vezérgondolatává.

Olyan művekre számítanak, melyek a megnyitó tájékán várható tavasz és az újjászületés derűjét, optimizmusát, felszabadult várakozását, látható jeleit idézik. A rendezők a szerelemmel és mulatsággal kapcsolatos gondolatok festői megjelenítését várják, ahogyan az a százféle habitusú, törekvésű és kifejezésű festőnk művészetében megvalósulhat.

Kiállítás megnyitó: 2007. március 3. 18.00

A kiállítást megnyitja: Somhegyi Zoltán művészettörténész; közreműködik a Fritz Jazz Swingers

A kiállítás megtekinthető: 2007. március 4. – április 9. között 

Nyitva tartás: naponta 10-18 óráig.

Helyszín: MűvészetMalom, 2000 Szentendre, Bogdányi u. 32. 

Megközelíthetőség:

• HÉV-vel: a végállomástól kb. 15 perces kényelmes séta: Kossuth Lajos u. – Dumtsa Jenő u. – Fő tér – Bogdányi utca (a Dunával párhuzamos első utca: “vásárlóutca”)
• Gépkocsival: a Duna-parti úton be kell jönni a belvárosba, parkolás a belvárosi Duna korzón, onnan gyalog a Dunával párhuzamos első utcába (Bogdányi u., a Fő tértől északra)

Belépődíj: Hétfőn a belépés díjtalan.
• Felnőtt jegy: 500 Ft
• Kedvezményes jegy: 250 Ft 
• Gyermekek, diákok; Nemzetközi diákigazolvánnyal rendelkező tanulók; Nyugdíjas magyar állampolgárok; Felnőtt csoportok 10 fő felett; Pedagógusok, közművelődési közalkalmazottak; Köztisztviselők; Testvérvárosaink polgárai
Diák csoportos jegy 10 fő felett 125 Ft/fő

Bővebb információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top