nlc.hu
Szabadidő
Hosszú hétvége a Skanzenben!

Hosszú hétvége a Skanzenben!

Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva március 15. és 18. között a szentendrei Skanzen ismét megnyitja kapuit a látogatók számára, hogy még az igazi tavasz beköszönte elõtt, évszázados házak között sétálva tölthessenek el egy kellemes napot.

A hosszú hétvégén a múzeumot 9 és 16 óra között lehet látogatni, a házak zárva tartanak. A kedvezményes belépőjegy ára 400 Ft, mellyel az igazgatási épületben lévő Néprajzi Látványtár és a Skanzen Galéria kiállítása is megtekinthető.







Április 1-jétől teljes idejű nyitva tartással várja a vendégeket. Ezen a napon az érdeklődők a Csilléry Klára Oktatóközpontban húsvéti készülődésen vehetnek részt. Első nagy rendezvényük április 8–9-én a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó kétnapos program lesz.





Élő múzeum 
2007. április 1. – október 31.


A Szabadtéri Néprajzi Múzeum állandó kiállítását az ismeretátadás új módszerével kívánják még érdekesebbé és élvezetesebbé tenni. A tájegységek portáin a látogatók nap mint nap házi- és ház körüli munkákban serénykedő vagy éppen kézműves tevékenységet folytató emberekkel találkozhatnak, akik a rájuk bízott épületet, udvart ismerik.

A Skanzen munkatársai egyedi öltözetükben, a 2007-es évadra elkészített új formaruhájukban bizonyára könnyen felismerhetők lesznek. Örömmel kalauzolják el a vendégeket a kiállításon, várják, hogy kérdésekkel forduljanak hozzájuk. Újdonság még, hogy a múzeum valamennyi tájegységét ismét egész évben nyitva tartják.

Bővebb információ »

Fotó: Sz. Zs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top