Szabadidő

Teli szatyor Milánóban

Be kell vallanom, nem csodálom, hogy a hírességek közül jó néhányan Milánóba járnak feltölteni a ruhatárukat. Ahhoz, hogy igazán csinos darabokat találjunk, még csak nem is kell feltétlenül a legmenõbb tervezõk üzleteit kifosztanunk.







Neves tervezők, olcsó árak 
Mivel Olaszországban, és így Milánóban is egymást érik a neves tervezők boltjai, így egyértelmű, hogy ha nem is a központban, de a város környékén, illetve a külvárosi részekben a divatdiktátorok outletjei is megtalálhatók. Gianni Versacétől Armanin át számos márkát megkaphatunk, jóval olcsóbb árakon.






Néhány Milánóban található outlet:
• Gianni Versace S. p. A.
Via Gesu’, 12, 20121 
• Jil Sander Italia S. p. A.
Via Verri Pietro, 6, 20121  

• Alberto Guardiani
Via Monte Napoleone, 9, 20121 

• Cipőoutlet:
Via Martinetti 6/B 

• RJ Outlet
Via Zumbini 37
A Nők Lapja Cafe oldalain már olvashattatok úti beszámolót Milánóból, így a dómról, a Scaláról vagy a Sforza-kastélyról most nem ejtek szót. Ha viszont már jó szerencsénk a divat olasz fővárosába vetett, meg kell emlékeznünk azokról az üzletekről, amelyek mellett nem lehet anélkül elmenni, hogy legalább egy pillantást ne vessünk a kirakatukra. Ha pedig már ennyire elcsábultunk, úgysem tudjuk megállni, hogy ne ismerkedjünk meg közelebbről a ruhákkal, cipőkkel, táskákkal.


 

Szállj villamosra!

Milánó központja a Dóm tér, és ez a vásárlás fellegvára is. Amerre a szem ellát, a legnevesebb tervezők boltjai váltják egymást az átlag magyar turista pénztárcájának is megfelelő üzletekkel. A Dóm tér egyik oldalán juthatunk be a Vittorio Emanuel árkádok alá, amely maga a stílus, a kellem, az elegancia és a luxus otthona. Pradától ki, Guccihoz be – lehetne ez is a jelszavunk, de bizony ide már euróezrek szükségesek. Az egyik tervező üzletében például barátnőm és útitársam beleszeretett egy ezüstszínű táskába, amit az eladók kedvesen le is varázsoltak a polcról, majd elmondták, hogy ha Magyarország már a pénzügyi unió tagja lenne, akkor olcsóbban is megkaphatnánk, így viszont ezerháromszáz eurót kellene fizetnünk a remek darabért.

Néhány kirakattal arrébb viszont már olcsóbban is vehetünk minőségi olasz táskákat az Oxus nevű üzletben – a legolcsóbb, amit láttunk, hetvennyolc euró volt, és garantáltan nem jön majd szembe a pesti korzón. Érdemes egyébként villamossal néhány megállóval eltávolodni a Dóm tértől, ugyanis itt találhatunk még olcsóbb üzleteket, ahol szép, elegáns táskákat és cipőket kaphatunk.

A vásárlásmániások milánói álma azonban mindenképpen a La Rinascente nevű üzletház, amelyből több is található a városban, ám a Dóm tér mellett létrehozott óriáskomplexumban szinte nincs olyan ruha, ékszer, kiegészítő vagy lakberendezési tárgy, amit nem találunk meg.







A vásárlásmániások milánói álma a La Rinascente


Úgy tűnik, itt nem hódít a sok apró üzletből álló pláza; az emeleteken nem egymástól elkülönítve, hanem együtt nézelődhetünk a különböző márkák holmijai között. Sőt, a La Rinascente rendelkezik saját termékekkel is: például három euróért ízléses fémdobozban vehetünk füstölőket, finomabbnál finomabb illatokkal.








• Isteni kozmetikumok •





Milánóban szinte egymást érik a parfümériák és a kozmetikai üzletek. A már említett La Rinascente nevű üzletházban külön pultokon kínálják a különböző illatkreátorok újdonságait; egy egész emeletnyi illatban fürödhetünk.

Ugyanígy az arckrémek, dekorkozmetikumok is hihetetlen mennyiségben kaphatók. Úgy gondolom, nincs olyan nő, akinek ne dobbanna meg a szíve egy egész színpalettányi szemhéjfestéktől, rúzstól, arcpirosítótól. Ráadásul az áruk sem borzasztóan magas: már tizenöt euróért is hozzájuthatunk egy ilyen kezdő sminkkészlethez.

A legnagyobb meglepetést azonban az okozta, hogy az itthon még szinte luxusárakon kapható arckrémek Milánóban sokszor feleannyiba kerülnek, mint Magyarországon. Érdemes válogatni belőlük!


Vásárlás szempontjából két bánatom volt csupán Milánóval kapcsolatban – amelyet persze feledtetett a fantasztikus város minden egyes látnivalója. Egyrészt az oly kedvelt „szóróajándékok”, a hűtőmágnesek legtöbbje túldíszített, másrészt nincsenek fekete-fehér képeslapok, amelyekből minden utazás során néhányat begyűjtök.







A Vittorio Emanuel a luxus otthona

A végére azonban egy pozitívum! Barátnőim és kolléganőim elmondása szerint a nők többségének nem egyszerű feladat a farmervásárlás, és ezzel bizony én sem vagyok másként. Ami csípőben jó, az deréknál eláll, ráadásul nem olyan a színe, a koptatása, és sorolhatnám. Nos, életemben először Milánóban fordult elő velem, hogy bementem egy üzletbe, leakasztottam egy nekem tetsző farmernadrágot, felpróbáltam, és… mintha rám öntötték volna! Hát lehet ezt a várost nem szeretni?  

 


Nem csak fociőrülteknek!

Túránk során volt szerencsénk ellátogatni egy Internazionale–Milan-meccsre, amely Milánóban igazi rangadónak számít. Nos, a játék izgalmairól is be tudnék számolni – nem gondoltam volna, hogy nő létemre ennyire le tud kötni a foci –, de mivel témánk jelen esetben a vásárlás, a pálya környékén sem jártam csukott szemmel. A meccs előtt és után is számolatlanul állnak a standok, amelyeknél focimezeket, sálakat, zászlókat szerezhetünk be. A ruhaneműk egyébként meglepően jó minőségű anyagból készülnek.








Lepd meg a párodat egy sportos darabbal…


Ha azonban éppen nem meccs idején látogatunk el Milánóba, ám szeretnénk magunkat és férfi családtagjainkat meglepni néhány mutatós, sportos darabbal, ezt megtehetjük a San Siro Stadion melletti szurkolói boltban (amelyből található egy a Vittorio Emanuel árkádok alatt is), vagy a Dóm téren felállított újság- és szuvenírboltokban is.





Tipp: A híres Monte Napoleone utcán, valamint a környező sétálóutcákban a világ legismertebb tervezőinek butikjai sorakoznak. Az itt található üzletekről itt olvashatsz bővebben. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top