Szabadidő

UTAZÁS 2007 kiállítás extrákkal

Látogass el hétvégén a Hungexpo Vásárközpontba, és foglald le már most a nyaralásodat. Az Utazás kiállításon már több mint 50 ország üdülési ajánlataiból válogathatsz. A kiállítás díszvendége idén Csehország lesz.






30. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás







Minden idők legnagyobb szabású Utazására válthatnak jegyet mindazok, akik március 30. és április 1. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba látogatnak. A 30. születésnapját ünneplő turisztikai kiállítás rendkívüli választékával, egyedülálló újdonságaival, színes kísérőprogramjaival felülmúlja az elmúlt évek kínálatát.

Az idei Utazás 51 országon, a hazai régiók csodálatos tájain, városain kalauzolja végig a kikapcsolódásra vágyókat. A világ szinte minden pontjára szóló turisztikai lehetőségekből több mint 18 000 négyzetméteren kapnak ízelítőt a látogatók. A kiállítók standjainál a hagyományosnak tekinthető üdülési ajánlatokból, a családi programokból, illetve az extrém sportolási lehetőségeket, az aktív kikapcsolódást kínáló utazások sokaságából válogathatnak.





Időpont: 2007. március 30. – április 1.
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
Nyitva tartás: 10.00–18.00
A Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” pavilonja ezúttal is a különböző országok látványos nemzeti bemutatkozásának és a kiutaztató irodáknak ad otthont. A „B” és „D” pavilon pedig a belföldi kiállítóké, a kilenc régióé, a turisztikai hivataloké, a hazai üdülési lehetőségeket kínáló irodáké. Magyaros vendégszeretettel invitálják majd az érdeklődőket nagyvárosaikba, illetve gyönyörű vidékeikre, s adnak ízelítőt népszokásaikból, kultúrájukból.

Tipp: Az idei Utazás legkülönlegesebb s várhatóan nagy érdeklődést kiváltó programja lesz az utazási ajánlatok árverése. A látogatók a kiállításon részt vevő utazási irodák ajánlataira licitálhatnak.








Díszvendég: Csehország

Ebben az évben is kiemelt megjelenési lehetőséget kap egy ország és egy hazai tájegység, természeti érték. Az Utazás díszvendége ezúttal külföldi részről a Cseh Köztársaság lesz. A rendkívül népszerű ország különleges programokkal invitálja a vásárlátogatókat történelmi múltú városaiba. Prága nevezetességeit, kulturális örökségét fotókiállításon mutatja be az érdeklődőknek. A Svejk étteremben ízletes falatokat, jellegzetes cseh ételeket szolgálnak fel a megéhezett vendégeknek. A „B” pavilon színpadán pedig a Svejk Band húzza a talpalávalót.


 







A kiállítás kiemelt témája idén a lovas turizmus
„Természetjárás – lovas turizmus”


 

Kiemelten jelenik meg a belföldi kínálatban a természetjárás – lovas turizmus. Számos régió, Tourinform iroda kínálatában szerepelnek túraajánlatok, hazai tájakra, természetvédelmi területekre invitáló programok, kirándulások, melyek során Magyarország flóráját és faunáját érintetlen szépségében tekinthetik meg a turisták.

A lovaglást, lovaséletet kedvelő látogatók számos termék és szolgáltatás között válogathatnak, valamint élvezetes, izgalmas programokat tekinthetnek meg. A kiállításon gyermektáborozási, illetve egyéb szálláslehetőség gazdag kínálata fogadja a lovasokat. A 600 néző befogadására alkalmas manézs pedig látványos lovas programok színhelye lesz.

Mindazokat, akiket inkább a technikai sportok vonzanak, off-road pálya várja, ahol vezetéstechnikai tudásukat tehetik próbára.







Egyidejű rendezvények



Kulináris élvezetek – Culinary Expo

Megújult formában kínál kulináris élvezeteket a 30. Utazás. A Culinary Expón élelmiszer-ipari cégek, italforgalmazók, borászok, illetve a különböző vendéglátó-ipari és konyhai eszközök forgalmazói is bemutatkoznak. A látványos gasztronómiai versenyek keretében nemzetközi mixerbajnokságon, szakács- és cukrász-, valamint hidegkonyhai versenyen mérhetik össze tudásukat az ínyencségek mesterei. A hazai és külföldi tájjellegű ételeket, specialitásokat meg is kóstolhatják az érdeklődők a vásárközpont 23-as pavilonjában zajló Gasztro Show-n.

 

I. Magyar Leader Expo

Az Utazás kiállítás új kezdeményezésnek, a Magyar Leader Szövetség által szervezett I. Magyar Leader Expónak ad otthont. A rendezvényen, melynek szlogenje „Falu a városban”, többek között a háztáji gazdák tevékenységét, a tájjellegű ételeket, a vidéki életformát ismerhetik meg a városban élők. A bemutatókon a hagyományőrző tevékenységek elevenednek meg, a gasztronómiához kapcsolódóan például a disznóölés, az ökörsütés, a népművészek reprezentálásában pedig a népi folklór értékeit is láthatják.






KARÁT kiállítás

Az Utazás ezúttal is az ékszereket felvonultató KARÁT kiállítással együtt várja a szakmai látogatókat és az utazni vágyó nagyközönséget. A két rendezvényre közös a belépőjegy.

Tipp: A megvásárolt belépőjegyek sorsoláson vesznek részt, értékes utazásokat nyerhetnek a szerencsés látogatók belföldre, illetve a díszvendéghez, Csehországba, valamint európai nagyvárosokba.










• Látogatói információk •

Belépőjegyek:
 
A belépőjegyek érvényesek az egyidejű rendezvényekre is!
A rendezvény Magyar Turizmus Kártyával ingyenesen látogatható!
Belépőjegyek üdülési csekk ellenében is válthatók a „K” épület pénztárában!
A katalógus ára: 200 Ft.
 

• Napijegy: 1200 Ft.   
• Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 2500 Ft.   
• Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas): 750 Ft.   
• Csoportos diákjegy: 600 Ft.   
• 70 év felett: ingyenes.  
 




Megközelítés:

• 2-es metróval az Örs vezér térig, onnan az Expo-járattal;
• 37-es villamossal a Blaha Lujza tértől, a Népszínház utcáról;
• személygépkocsival a belváros felől a Kerepesi útról.

Utazási kedvezmény: a Volán 50%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás látogatóinak belföldi járatain.
 
Bejárat: I. és III. kapu. 

 
Parkolás: Látogatói parkol󠖠a „V” parkolót óradíjas parkolóként üzemeltetjük (2 Ft/perc, max. 800 Ft/nap).



 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top