nlc.hu
Szabadidő
10 tipp a gyönyörû lábhoz

10 tipp a gyönyörû lábhoz

1. Elõször érdes, azután sima! Jó vérkeringés, finom bõr, feszes vonalak- ezt könnyen elérheted, ha luffa kesztyûvel, kefével, vagy szizál szivaccsal masszírozod át lábadat.





A különféle testradírok szintén kiválóak arra, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, és simogatóan sima legyen a bőröd. Radírozás után ne felejts el hidratáló testápolót használni!

2. Igyál sok folyadékot!
A legfontosabb szépségtipp: inni, inni, inni! Igyál kicsit többet, majd még egy üveggel! Két liter víz vagy gyógytea naponta élénken tartja a vérkeringésed, így nemcsak szép lábaid lesznek, de megelőzheted a trombózist is.

3. Tisztítsd le a bőröd epilálás előtt!
A legjobb eredmény érdekében mindig legyen tiszta a bőröd epilálás előtt. Alaposan távolítsd el a krémet vagy egyéb maradványokat a szőrtelenítendő
területről, és csak ezután epilálj.

4. Hadd lássák tökéletes hosszúságúnak!
Viselj élére vasalt vagy élvarrással készült nadrágot, így hosszabbnak tűnik majd a lábad. Ha viszont túl hosszúnak találod lábaid, viselj háromnegyedes, vagy halásznadrágot, ami viszont rövidebbnek láttatja a lábadat.

5. Radírozd rendszeresen a bőröd, hogy elkerüld a benőtt szőrszálakat!
A bőrtípustól függően, néhány nő szőrbenövést tapasztalhat. Az elhalt hámsejtek eltávolítása radírral vagy kesztyűvel segít elkerülni a szőrszálak befelé növését. Mindemellett ne közvetlenül epilálás előtt vagy után tegyük ezt.

6. Jó étvágyat!
Sokszor nagyon meglepő, hogy az étkezésünk mekkora hatással van a külsőnkre. A teljes kiőrlésű termékek, a zöldségek és a gyümölcsök, a sok folyadékfogyasztás valamint az édesítésmentes gyógyteák jó, ha állandó részesei az étrendünknek. Így valóban igaz, hogy a szépség belülről jön, hiszen a szervezet megkapja a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Ha teszel az egészségedért, és jól bánsz a testeddel, boldogabb is leszel.

7. Fel és le!
A legkisebb szoba is épp elég nagy ahhoz, hogy ezt az egyszerű gyakorlatot elvégezd. Állj közepes terpeszállásba, a lábaid legyenek vállszélességben, most emeld fel a karodat vállmagasságban, a tenyered nézzen lefelé. Most hajlítsd be a térded és lépj kettőt előre úgy, hogy a karod fenn, a térded pedig hajlítva maradjon. Most nyújtsd ki a lábad, és emelkedj lábujjhegyre. Emeld fel mindkét karodat, a tenyereid nézzenek egymással szembe. Számolj el ötig, majd újra hajlítsd be a lábad. Naponta végezz legalább 10 sorozatot a tökéletes lábakért.





8. Este epilálj!
Ha először epilálsz, akkor a legjobb, ha egy esti időpontot választasz, mert így reggelre elmúlik az irritáció. A bőr érzékenységétől függően is bepirosodhat a bőr, ha ez lesz az első alkalom, ezért nem árt elővigyázatosnak lenni, habár a pirosság gyorsan elmúlik.


9. Epilálj úgy, akár egy profi!
Ha epilálsz, akkor az epilátort 90 fokos szögben fektesd a bőrre, majd lassan és finoman vezesd a szőr növekedésével ellentétes irányban. Ne felejtsd el, hogy a szőr több irányba is nőhet, ezért többfelé is kell figyelned.

10. Óvd a lábad!
Egy kellemes masszázs a nap végén nem csak a napi nehézségeket, hanem a magassarkú okozta fájdalmat is feledteti veled. A legjobb, ha ezt egy kényeztető nem túl forró, aromafürdő előzi meg.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top