nlc.hu
Szabadidő
Mika – Life in a Cartoon Motion

Mika – Life in a Cartoon Motion

A tavalyi év legfrissebb és leginkább berobbanó elõadója a libanoni származású Mika, teljes nevén Mica Penniman. A 24 éves elõadómûvész olyan albummal tört be a zenepiacra, ami akár a 2007-es év egyik legmeghatározóbb irányvonala lehet.








A lemezborítót is Mika tervezte
Ritka az ennyire tudatosan, és mondhatni rafináltan felépített album, mint a „Life in a Cartoon Motion” , azaz „Az élet egy rajzfilmben”. Minden egyes hangjegy, minden egyes hajlítás, kifutás, ritmustörés precízen a helyére van téve, és úgy szól, ahogy annak szólnia kell.

Mika nem egy semmiből érkező botcsinálta (vagy inkább média) sztár, hanem képzett zenei tehetség. Bár a „Royal College of Music”-ból hamar távoznia kellett, mikor is megkezdte első albumának felvételét. Zenei képzését később egy orosz opera énektanár vette kézbe.

Az album nehezen leírható, ámde annál karakteresebb stílussal rendelkezik. Képzeljük el Robbie Williams pimasz stílusának, Jimmy Somerville bizarr trillázásainak, a Scissor Sisters zenei devianciájának és Freddie Mercury végletekig kidolgozott vokális profizmusának valamiféle egyvelegét. Ez a keverék mégsem valami zavart katyvasz, hanem egy olyan szépen összeillesztett puzzle tábla, aminek minden egyes eleme vagy egy dal formájában, vagy akár csak egy zenei motívumként szerves egésszé áll össze. Ritka, hogy ennyire vidám, könnyed és leginkább szórakoztató zenei kompozíció álljon össze.

A korong vitathatatlanul legprofibban kidolgozott számai a „Grace Kelly”, a „Lollipop” és a „Billy Brown”, melyeket olyan laza, friss és puha számok fűznek össze, mint a „Love Today” és a „Big girl”. Az albumon található tíz számból az első sikert még 2006-ban a Cutting Crew egyik (sőt leginkább egyetlen) slágerének, a “(I Just) Died in your Arms”-nak a feldolgozása, a „Relax, take it easy” című nóta hozta meg. Ezt követően a „Grace Kelly” 5x került a Brit toplisták élére.





Mika albuma egy kellemes, vidám álmodozás – tele érzelemmel, szexualitással, rengeteg zenei és verbális humorral. Bármikor meghallgatható, mindig garantáltan feldob.

Track lista:

• Grace Kelly
• Lollipop
• My Interpretation
• Love Today
• Relax, Take it Easy
• Any Other World
• Billy Brown
• Big Girl (You Are Beautiful)
• Stuck in the Middle
• Happy Ending
+ Over My Shoulder

Tipp: feltétlenül nézd meg Mika honlapját, ahol a lemezbe is belehallgathatsz! »

Kiadó: Universal Music »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top