Szabadidő

Tavaszi Borfesztivál

A gasztronómiai, kulturális és turisztikai jellegû rendezvény a kiváló ételeken és italokon kívül színes, változatos kulturális programok sorát kínálja a látogatóknak. A tavaszt köszöntõ borfesztiválnak a Városháza park ad otthont.





Tavaszi Borfesztivál nevezetű rendezvény szeretné kihasználni, hogy az utóbbi években megnőtt a bor iránt az érdeklődés, és kialakult egy kíváncsi és tapasztalt ízlelőbimbókkal rendelkező borértő réteg. Az idetartozókat, az érdeklődőket, vagy egyszerűen csak a kíváncsiakat szeretné hiánypótló jelleggel közelebb és még közelebb hozni a rendezvény a borral és magukkal a termelőkkel, akik maguk is a bor szerelmesei.

A Tavaszi Borfesztivál a hazai borfogyasztás kultúrájának bemutatásával és azon keresztül akarja a hazai, magas minőségű borokat előállító kis- és középvállalkozásokként működő borászatokat bemutatni, munkájukat, piacra jutásukat segíteni. A megfelelő időpont megválasztásával – hiszen a rendezvény egybeesik a húsvéttal – pedig szeretné színesíteni Budapest tavaszi kínálatát. Többek között azért, hogy ne csak mi, hanem az idelátogató külföldiek is „kénytelenek legyenek szembesülni” borainkkal.


A Város Bora

A fesztivál előtt válogatott zsűri kóstolja végig a borokat, de megállapításaikat kiegészítik a látogatók véleményével, és a két eredményt összevetve hirdetik ki a Város Bora címért versengő nedűk győztesét – természetesen hagyományosan vörös-, fehér- és desszertbor kategóriákban. A nyertes borok az e címet tanúsító emblémát ezt követően a címkéjükön viselik.





Időpont: 2007. április 7–9.
Helyszín: Budapest, Városháza park
A rendezvény honlapja »
Még több íz…

A közönség, a kiállító borászok és borászatok mellett a borhoz kötődő, illő, hazai alapanyagból műértő ínyesmesterek által készített étkek sorával is megismerkedhet, és meg is kóstolhatja azokat. A sajtremekekről hazai sajtmesterek és külföldi sajtkülönlegességek gondoskodnak, de az édesszájúak csokoládékülönlegességeket is összekóstolhatnak borkülönlegességekkel. A húsevők mangalicasonkákat, szalámikat és pástétomokat ízlelhetnek, amelyekhez helyben sütött friss pékárut haraphatnak, és ha igazán meg akarják adni a módját, akkor helyben sütött rétessel fejezik be az étkezést.







Programok






























2007. 04. 07., 16 óra Whiteful Jazz Quartet
2007. 04. 07., 18 óra Varga János és a Mediterrán Combo
2007. 04. 07., 20 óra Mytill Quartet
2007. 04. 08., 16 óra Gyárfás István Trió
2007. 04. 08., 18 óra Musical Witchcraft
2007. 04. 08., 20 óra Flótás együttes
2007. 04. 09., 16 óra Misztrál együttes
2007. 04. 09., 18 óra Jambalaya zenekar
2007. 04. 09., 20 óra Völgyessy Szomor Fanni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top