nlc.hu
Szabadidő
Panoráma-parti

Panoráma-parti

Hatalmas parti keretében április 10-én este 8 órakor mutatják be Nagy Gergely Angst címû könyvét az üres Kálvin Center legfelsõ szintjén. Az elsõ 148 regisztráló a partin ingyen veheti át a könyvet.





A parti helyszíne:
Kálvin Center, 1085 Budapest, Kálvin tér 12.

Regisztráció »

Az ANGST helyszíne ismerős: Budapesten vagyunk. Hőse szemlélődő figura, aki próbálja megérteni és megfogalmazni, hol él, és egy képregénybe sűríti mindazt, amit a városról tud. Körülötte három nő és két barát, de kapcsolatai szétfoszlanak, míg a munka, meg a város felzabálja…

Az ANGST tündöklés és bukás regénye, amely kultikus erővel rajzolja meg a város tereit, a szenvtelen irodaházakba beépült munkatársakat, a nappal zaklatott és az éjszaka felpuhult figuráit, miközben hőse egyre csak bolyong az aluljárókban és felhőkarcolókban, kiutat?, vagy bejáratot? keresve a képregénybe, ami az élete.

„Egy rendőrségi helikopter árnya valamelyik falon, egy égve felejtett neonreklám, hatalmas, kékesen fénylő részlet egy szóból, embermagasságú S és O. Talán SONY az, talán S. O. S. (…) Nem sok támpontot ad egy fotó. Vagy éppen ellenkezőleg, tele van elfecseghető titokkal. Beszélni még mindig könnyebb? De elbeszélhető-e ez a város?”


Nagy Gergely

Prózaíró, újságíró. 1969-ben született Budapesten, ahol jelenleg is él. A Színház-és Filmművészeti Egyetem dramaturgia szakán végzett 1992-ben. Dolgozott televízióban és színházban. A kilencvenes évek elejétől publikál: kezdetben kritikákat és riportokat írt. Prózai írásait az Élet és Irodalom (ÉS), az Alföld, a Bárka, a Symposion, a nemzedéki folyóiratként jelentkezett Sárkányfű közölte. Második kötetének anyaga (Basszus! – Zene és szöveg) az ÉS-ben jelent meg folytatásokban 2002-2003-ban. Az ANGST-ot is ezidőtájt kezdte írni, a közel négyéves munka eredményét az Ulpius Ház jelenteti meg a 2007-es Nemzetközi Könyvfesztiválra időzítve. Jelenleg újságíróként dolgozik. Tizenéves kora óta basszusgitározik.


Kötetek:

• ANGST – A városi harcos kézikönyve /regény/, 2007, Ulpius Ház
• Basszus! – Zene és szöveg /kisregény/, 2003, Palatinus
• Adjatok egy pontot /novellák/, 2001, Palatinus

Bővebb információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top