nlc.hu
Szabadidő
Kávézz velünk és nyerj! Illy Kávébérlet a Nõk Lapja Cafén!

Kávézz velünk és nyerj! Illy Kávébérlet a Nõk Lapja Cafén!

A Nõk Lapja Cafe Illy Kávébérletével minden ötödik csésze kávéra vendégünk vagy 2007. július 23-ig! Ehhez nem kell mást tenned, mint kinyomtatni kávébérletedet, és kiválasztanod kedvenc illy kávézódat az alábbi listáról.

A kávézóban a pincér minden elfogyasztott igazi olasz illy kávé után egy pecsétet ad a bérletedre, az ötödik – eszpresszó vagy cappuccino – kávét tőlünk kapod ajándékba! Egy bérlet csak ugyanabban a kávézóban használható fel, de annyi bérleted lehet, amennyit csak szeretnél.








Kattints ide, és nyomtasd ki a kávébérleted! »


És ez még mind semmi!

Ha betelt kávébérleteidet beküldöd az illy forgalmazójának, az Espresso Kft-nek, nyereménysorsoláson veszel részt. A nyeremények:

• Két éjszaka a nyertes 10 fős társaságának a Villány-Siklósi Borút legszebb falujában, Palkonyán levő exkluzív Borostyán Vendégházban. A gyönyörű, különleges hangulatú vendégház 2005-ben Év Lakóháza díjazott lett Baranya megyében. A dél-dunántúli, mediterrán hangulatú Palkonya 2007-ben Európa Kulturális Faluja, fél éven át tartó gasztronómiai és kulturális rendezvényekkel várja látogatóit! További infó » 






• Egy db Francis Francis X6 kávégép, az illy Easy Serving Espresso (E.S.E.) patronos kávéjához. A világhírű Luca Trazzi által tervezett géppel otthon is tökéletes presszókávét ihatsz. A retro design kávégép konyhád dísze lehet, és garantáljuk, hogy kávéínyenc barátaid is Nálad szeretnek majd kávézni!
Infó »

• Öt db ajándékcsomag az Espresso Kft. termékeiből: Newby tea – Rolls Royce a teák között; Monbana gourmet kakakó és csokoládék; illy kávé;
Infó »


A betelt kávébérleteket ide küldd, bérletenként külön, zárt borítékban neved, címed és telefonszámod feltüntetésével:
Espresso Kft. 1033 Budapest, Hajógyári sziget 131. ép.

A borítékra írd rá: NŐK LAPJA CAFE – ILLY KÁVÉBÉRLET

A kávébérlet akció utolsó napja: 2007. július 23. A betelt bérleteket legkésőbb 2007. július 27-ig add postára! A sorsolást közjegyző jelenlétében 2007. augusztus 3-án az Espresso Kft. fenti címén tartjuk. A nyereménysorsoláson nem vehetnek részt a Nők Lapja Cafe, az Espresso Kft. és a résztvevő vendéglátóhelyek munkatársai. A bérlet nyereményjátékra való beküldésével hozzájárulsz, hogy adataidat az az Espresso Kft. marketing akcióihoz felhasználja. Amennyiben az akcióval kapcsolatosan bármilyen kérdésed, véleményed van azt az info@espressokft.hu címen várjuk.

A nyertesek nevét a www.espressokft.hu weboldalon közöljük.







illy – a tökéletes eszpresszó







Jó kávét inni élvezet. A jó kávé stimulálja az érzékeket, az elmét, segíti társas kapcsolatainkat. Ez az illy világa.

Az illy kávé a világ 130 országában emberek millióinak napi itala. Olyan embereké, akiknek a kávézás rituálé, meghatározza mindennapi életük ritmusát. Az illy fogyasztói inkább rajongók, szenvedélyes, a kávé minőségében kompromisszumot nem ismerő kávéínyencek.


Amiben az illy többet tud más kávéknál

Az illy 70 éve kutatja és tökéletesíti az asztalunkra kerülő igazi olasz eszpresszót. Az illy kávétudománya abban rejlik, hogy kizárólag egyfajta kávékeveréket készít, ami 9 típusú Arabica kávéból áll össze. Ezek összetevőit folymatosan elemzik az illy trieszti gyárának Aroma- és Sensory Lab laboratóriumaiban, és olyan arányban keverik, hogy a végeredmény mindig ugyanazt a kellemes ízt adja. A 100% arabica kávészemek kiválasztásától a pörkölési módszeren át az aromatartó, már önmagában is művészi alkotásnak beillő csomagoláson át az illy neve garancia a minőségre, gyönyörű tálalásban. Ez a lankadatlan szenvedély és folyamatos tudományos munka tette az illyt a kávék trendcsinálójává.






Több mint kávé – kultúra


Az illy nem csak a kávét jelenti. Az illyben a kávé, a kultúra és a művészet találkozik. A tökéletesség iránti olyan szenvedély, ami magába olvasztja a mindennapi élet szépségét és művészetét – legyen az egy csésze tökéletes eszpresszó, gyönyörű festmény vagy különféle inspirációkra megalkotott zene, írás. Az illy számos művészt, művészeti eseményt támogat, a Velencei Biennálé folyamatos szponzora, és fiatal designereket is segít.


illy csészekollekció – művészet, melynek a kávé a múzsája

A kávé mindig is a kreativitás, párbeszéd, önkifejezés szimbóluma volt. Az illynél az eszpresszó művészet, amit ehhez illő köntösben kínálnak. A cég1992 óta kér fel neves művészeket, – többek közt Francis Ford Coppola-t, David Byrne-t, Federico Fellinit, Jeff Koons-t – illetve fiatal tehetségeket, hogy a klasszikus, Matteo Thun által tervezett illy kávéscsészéből műalkotásokat hozzanak létre. Így született az illy csészekollekció, melynek darabjait az egész világon gyűjtők vadásszák. Az illy utazó, retrospektív csészekollekciója 2005 decemberében volt látható a budapesti Művészetek Palotájában.






A magyar kapcsolat
Az illy alapítója a magyar származású Francesco Illy. Az első világháborúban hozta jósorsa Triesztbe, ahol letepedett, s mérnöki munkája során tökéletesítette a franciák által kitalált kávéfőzőgépet. A gőzt lecserélte nagy nyomású levegőre, s ezzel forradalmasította a kávéfőzést. A Francecsco Illy ötlete óta hatalmasra nőtt cég mindmáig családi tualjdonban és vezetés alatt áll.
Espressamente illy, az olasz stílusú kávébár


A jó kávét hozzá illő szép, hangulatos környezetben még nagyobb élmény meginni. Ez a filozófiája az Espressamente illy kávézóknak. Az Espressamente illy újraértelmezi a tradícionális olasz stílusú kávébárt, olyan világhírű kortárs designerek és építészek segítségével mint Luca Trazzi, Claudio Silvestrin, vagy Paola Navone.

Több mint 120 Espressamente illy bár működik a világon – New Yorktól Palermoig, Shanghaitól Budapestig – ahol az illy könnyű snack-ekkel, levesekkel, salátákkal, édességekkel fogyasztható. Ezekben a bárokban megcsodálhatók az illy csészekollekciói, és más illy termékek is vásárolhatók. Minden Espressamente bár egyedi, igazodik a környezetéhez, a design, az apró részletek, és természetesen a magas színvonalú kiszolgálás teszi őket az illy méltó követévé. Budapesten nyílt Közép-Kelet-Európa első Espressamente illy bárja, a Café Trieste az Oktogonon, melyet Claudio Silvestrin tervezett.






Universitá del Caffe – Kávéegyetem

A jó kávé, és a kávéfőzés tudományát az illy triszeti Kávéegyetemén el is lehet sajátítani. Messze földről sereglenek ide a kávéínyencek, baristák, kávéházak tulajdonosai, alkalmazottai, hogy professzionális szinten tanulják meg a kávé alkotórészeit, tulajdonságait, és a tökéletes csésze kávéhoz ugyanannyira fontos kávéfőzés titkait. Az itt szerzett diploma jó ajánlólevél a világ legjobb éttermeiben, bárjaiban.







A kávé útja



A kávét 13 országból vásárolja az illy, nem a kávétőzsdékről, hanem közvetlenül a termelőktől. A termelőket szigorú kritériumok alapján választják ki, az illy segíti őket a termesztésben, feldolgozásban. Folyamatosan figyelik a kávé minőségét, és olyan minimum felvásárlási árat garantálnak, ami tisztes hasznot hoz a kávétermelőknek is.


Egy csésze eszpresszó – illy módra

Az első lépés az illatos, drága, 100% arabica minőségű kávé kiválasztása. Ezt a szüretelés, válogatás, keverés, pörkölés követik, amelyek eredménye a kiegyensúlyozott, állandó íz és aroma, hogy ugyabban a kiváló minőségben élvezhessük a kávét nap mint nap, újra és újra. Egy csésze illy kávé sokkal kevesebb koffeint tartalmaz mint a robusta kávét is tartalmazó kávékeverékek.

Egy csésze presszókávé ötven szem kávéból készül. Elég egyetlen tökéletlen szem, hogy elrontsa az egészet, de ha illy kávét választasz, ez soha nem történhet meg. A kávészemek egyenkénti válogatása, a kézi szüreteléstől a pörkölésig olyan szigorú, hogy hiba nem történhet.








A szépségnek íze van
Mi a szépség? Csak akkor vesszük észre, mikor előtte találjuk magunkat. Látjuk, és megbűvölve állunk. Figyeljük, és a hangjai sokáig velünk maradnak. Megérintjük, és a kezünk emlékszik a formájára. Felfedezzük az ízét: a tökéletes eszpresszó. illy. Nézd meg az illy új “Beauty has a taste/A szépségnek íze van” című reklámfilmjét. Klikk ide! »

A pörkölést követően a kávé összetett és vonzó aromáját a levegő oxigénje órák alatt tönkreteszi, nehéz épségben megőrizni. Egy másik illy találmány szükséges hozzá, a nyomás alatti csomagolás. Egy olyan saját fejlesztésű rendszer, amely segít az összetett aroma tökéletes kibontásában és évekre megőrzi a kávé kiváló tulajdonságait.

A néhány másodpercig amíg a kávé kifolyik a gépből, végbemegy az ízt, aromát és illatot egyesítő alkímia. Az első kortytól a kiegyesúlyozott, intenzív ízhatás felismerhetően illy kávé. A kellemesen édes, hosszantartó íz utánozhatatlan élménnyé teszi a csészényi italt, amelyet méltán tartanak a világ legjobb kávéjának.






Az akcióban résztvevő kávézók Budapesten:


 
Alexandra Könyvesház Kávézó – 1055 Budapest, Nyugati tér 7. 1/428-7070 
  
Alexandra Könyvesház Kávézó – 1075 Budapest, Károly körút 3/C 1/479-7070 

Alexandra Könyvsarok Kávézó – 1061 Budapest, Andrássy út 35. 1/413-6670 
  
Alexandra Könyváruház Kávézó – Lurdy Ház 1097 Budapest, Könyves Kálmán. krt. 12-14.
  
Arioso 1075 Budapest Király utca 9.  1/2663555  

Arcade Bistro 1126 Budapest Kiss János alt. u. 38. 1/2251969  
 
Corinthia Aquincum Hotel 1036 Budapest Árpád fejedelm útja 94. 1/4364100 

Balettcipő Kávézó 1065 Budapest Hajós u. 14. 1/2693114 
  
Cafe Grissini 1136 Budapest Hegedűs Gyula u. 23. 1/3204720 

Cafe Sempre 1095 Budapest Lechner Ödön fasor 1. (Dunaház mellett)  1/2190595 
  
Café Trieste – ILLY ESPRESSAMENTE BÁR 1067 Budapest Andrássy út 47.  
  
Carmella Kávézó 1137 Budapest Katona J. u. 37. 1/2704205  
 
Eklektika Kávézó 1065 Budapest Nagymező utca 30. 1/2661226 

El Salvador – Duna Plaza 1138 Budapest Váci út 178. II. – Duna Plaza  
 
Gönczy Cafe 1093 Budapest Gönczy Pál u. 6. 1/3231681  
 
Hattyú Kávézó 1015 Budapest Hattyú utca 14. 1/2027777  
 
Kávészünet Internetkávézó 1136 Budapest Tátra u. 12/b 1/2360853 

Old Amsterdam 1053 Budapest Királyi Pál utca 14. 1/266-0820 

Park Café 1053 Budapest Aranykéz utca 4. 30/9824200  

Rembrandt Cukrászda 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 205. 1/2746695 

Sunny Corner Étterem és Bár 1027 Budapest Bem rakpart 30. 1/4880115  

Sunny Lounge 1035 Budapest Szentendrei út 36/a 1/3673496

Szamos Marcipán Mammut Kávézó 1024 Budapest Lövőház u. 1-5.

Szamos Marcipán Cukrászda 1052 Budapest Párisi u. 3. 1/3173643

Szamos Marcipán Bonbonéria  1148 Budapest Örs vezér tere 24. Sugár Üzletközpont 

Szamos Marcipán Pólus Cukrászda 1152 Budapest Szentmihályi út 131. Pólus Center

Uránia Kávéház 1088 Budapest Rákóczi út 21. Uránia Mozi 1/4863410  

Veranda Grill & Wine 1094 Budapest Vendel u. 7-9. 1/8863636  

Végvári Cukrászda 1173 Budapest Pesti út 40. 1/2582700

Végvári Cukrászda 1173 Budapest Ferihegyi út 64. 1/2582700 
 
Véndiák Étterem 1053 Budapest Egyetem tér 5. 1/2670226

Hill Coffe és Grill, 1126 Budapest, Szent Orbán tér 6., tel: 1/2147893

Kheiron Cafe 1051 Budapest, Arany János u. 17., tel: 1/2691176

Goldberger Bistro 1051 Budapest, Arany János u. 32., tel: 30/6478580






Az akcióban résztvevő kávézók vidéken:



Daniel’s Cafe 6500 Baja, Halászpart 4/a 20/9840410  

Tutti-Frutti Fagyizó 8175 Balatonfűzfő, József Attila u. 2. 70/3822349  

Pizza Via 4024 Debrecen, Arany János u. 2. 52/310800  

Krúdy Étterem 4032 Debrecen, Medgyessy sétány 4. 52/442244  

Boulevard Kávézó 4027 Debrecen, Egyetem sugárút 54. 30/9644228 

Elefanto Étterem 3300 Eger, Katona tér 2. 36/412452  

Broadway Cafe 3300 Eger, Széchenyi u. 8. 36/517221 

Rábensteiner Kávézó 9431 Fertőd, Fő utca 10. 99/371851 
 
Delectat – Finomságok boltja és kávézó 3200 Gyöngyös, Fő tér 2. 30/3365582   

Alexandra Könyváruház Kávézó – Győr Plaza 9024 Győr, Vasvári P. u. 1/a 96/410-588 
  
Rob Roy Whiskey Bar 9023 Győr, Tihanyi Áprád út 30. 96/315690  

Macchiato Caffe & Lounge 8380 Hévíz, Széchenyi u. 7. 30/2333867 
  
Alexandra Könyvesbolt KávézóKalocsa 6300 Kalocsa, Hunyadi u. 43. 78/566-100   

Jakó Cukrászda 6000 Kecskemét, Petőfi S. u. 7. 76/505-948 
  
Malom Art Galéria és Kávézó 6000 Kecskemét, Korona u. 2. – Malom Üzletközpont  76/497660

Orchidea Hotel 9233 Lipót, Rákóczi út 42-44. 96/674-042  

Max Cafe 7700 Mohács, Szabadság u. 14. 30/4155790   

Omnia Kávészalon 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 1. 42/400314   

Goldmine Étterem 7030 Paks, Kishegyi út 44. 75/310310  

Chance-Café 7621 Pécs, Citrom u. 2. 72/225752   

La Menza Grillterasz 2083 Solymár, Szent Flórián út. 2-4. 30/5304198 
  
Dömötöri Cukrászda 9400 Sopron, Széchenyi tér 13. 99/506623   

Sly Caffe 6721 Szeged, Szent Mihály u. 1. 30/2869586 
  
Aranypatkó Vendéglő 8264 Szigliget, Kossuth utca 17. 87/461-300 
  
Nemzeti Kávézó 5000 Szolnok, Szapáry u. 24. 70/4533747 
  
Geo Café 9700 Szombathely, Hefele M. u. 2. 94/333322 
 
Club Cocoon 2890 Tata, Fáklya u. 2.  34/487106  

Harangláb Cukrászda 2890 Tata, Somogyi Béla út 2. 34/382091   

Kokó Cukrászda és Kávézó 8200 Veszprém, Kossuth Lajos u. 6. 70/5700020  

Mangó Kávéház és Étterem 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 1-3. 92/316-512   

Centro Étterem 8900 Zalaegerszeg, Ady út 65. 92/318555   

Éden Kávé- és teaház, 4080 Hajdúnánás, Kossuth utca. 3., tel: 30/4072044

Kokó Terasz 8200 Veszprém, Kossuth Lajos u. 8., tel: 70/5700010

Zwinger Cukrászda 9400 Sopron, Várkerület 92., tel: 99/340287

Flört Cafe, 2800 Tatabánya, Győri út 7-9., Vértes Center








• Kapcsolódó honlapok •

• Az illy hazai forgalmazójának oldala (Espresso Kft.) »

• Az illy nemzetközi oldala »

• Illy art collection fotógaléria »

• Kávészakértőnk oldala (Pálfy Lilla, az Espresso Kft. munkatársa) »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top