Szabadidő

George Benson és Al Jarreau koncert

George Benson és Al Jarreau nem csak egy lemez erejéig álltak össze, hanem igazi szenzációként turnéra is indulnak, melynek kevés állomása közül az egyik éppen Budapest lesz, július 17-én.









George Benson & Al Jarreau:“Givin’ It Up”
Időpont:
2007. július 17., 20 óra
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Így az igényes zene kedvelőinek egy talán soha vissza nem térő alkalom kínálkozik, hogy a két legendát együtt, egy színpadon lássák.

2007. július 17-én Budapestre látogat “Givin’ It Up” turnéjának keretén belül Geroge Benson és Al Jarreau. A turnéval azonos című lemezükön 13 dal található, köztük mindkettőjük a legnagyobb slágereivel, mely dalok várhatóan hallhatóak lesznek a budapesti koncerten is.

Jarreau saját maga írt szövegével énekli el Benson fantasztikus instrumentális dalát, a „Breezin’”-get, míg a legendás jazz gitáros Jarreau „Mornin’” című szerzeményének egy gyönyörű instrumentális változatát adja elő. A „Givin’ It Up” lemezen találhatók még olyan zenei csemegék, mint a Seals & Croftstól a „Summer Breeze”, a Hall & Oatestól az „Every Time You Go Away” vagy Miles Davis klasszikusainak a „Four”-nak és a „Long Come Tutu”-nak pompás, új jazz-vokális verziója is.

A “Givin’ It Up” című lemezt 2006 áprilisa és júniusa között játszották fel. A pop legenda – Paul McCartney – ebben az időszakban épp a szomszédos stúdióban dolgozott. A véletlen úgy hozta, hogy átugrott Bensonhoz és Jarreau-hoz, hogy pajkos improvizációjával közreműködjön Sam Cook “Bring it on Home to Me” című dalán. Az új soul díva, Jill Scott énekelte fel Billie Holiday “God Bless the Child” című időtlen slágerét.











George Benson nyolcszoros, Al Jarreau ötszörös Grammy-díjas
A 2007. február 12-én megrendezett Grammy díjkiosztón 2 díjat is elnyertek:
A legjobb pop instrumentális előadás díját a „Mornin’” című dallal, valamint a legjobb tradicionális R&B előadás díját a „God Bless the Child” című szerzeményért.

A zenekar:
• George Benson – gitár, ének
• Al Jarreau – ének
• Stanley Banks – basszusgitár
• Thom Hall – billntyű
• Joe Turano – billentyű, szaxofon
• Michael O’Neill – gitár, ének
• Mark Simmons – dob


Jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.

Jegyárak: 19.000 Ft, 15.000 Ft, 12.500 Ft, 9.900 Ft, 7.500 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top