nlc.hu
Szabadidő
Ültess egy fát az állatokért!

Ültess egy fát az állatokért!

Budapest legnagyobb állatotthona faültetéssel ünnepli születésnapját, illetve a Madarak és Fák Napját. Ha Te is viszel egy facsemetét, hozzájárulsz a cicaház és kölyökkutya-karantén otthonosabbá tételéhez.




A rendezvény időpontja: 2007. május 12., 10–14 óra
Cím: Budapest XVII. ker., Csordakút út
Megközelíthető: autóval Budapest központ felől: Jászberényi vagy Keresztúri út – Pesti út – (elágazásnál balra) Csabai út – Péceli út – Korsó utca – Csordakút út.
Tömegközlekedéssel: az Örs vezér térről piros 61/61E busz a végállomásig (Rákoskeresztúr központ), onnan fekete 69-es busz az Ebergény u. megállóig, majd gyalog fel a Korsó utcán.
Bővebb infó »





A Noé Állatotthon Alapítvány és a Magyarországi Föld Egyesület szeretettel vár minden állat- és természetbarátot május 12-én, szombaton 10.00 és 14.00 óra között a XVII. kerületi állatotthonban tartandó faültetésre, mellyel nemcsak az állatotthon születésnapját, hanem egyben az idei Madarak és Fák Napját is ünneplik.

A szervezők azt kérik a látogatóktól, köszöntsék fel a 15 éves állatotthont
egy-egy facsemetével vagy bokorral, melyet azonnal el is ültethetnek a
helyszínen.

Természetesen azt is szeretettel látják, aki csak az ültetésben szeretne részt venni, de azt is, aki csak néhány fával, bokorral támogatná az eseményt, de a fizikai munkában nem tud részt vállalni.


Cicaház és kölyökkutya-karantén

A cél a nemsokára megépülő cicaház és kölyökkutya-karantén 6000 négyzetméteres
területének fásítása, valamint körbeültetése sövénnyel, hogy minél
védettebb terület alakuljon ki az állatok számára.

Elsősorban gyümölcsfákat és sövénynek alkalmas bokrokat várnak, illetve bármilyen csemetét, ami jól alkalmazkodik az éghajlatunkhoz, pl. nyír, kőrisfélék, tölgy, juharfélék, somfélék, díszfák (pl. aranyeső, futónövények stb.) A szervezők kérik, hogy aki teheti, hozzon magával ásót vagy lapátot az ültetéshez!

A Noé Állatotthon Alapítvány Budapest máig legnagyobb állatotthona, mely 15 éve végzi a hontalan, balesetes, rászoruló állatok mentését. Az állatotthon
nevéhez hűen nemcsak kutyákat és macskákat fogad be, hanem bármely olyan
rászoruló állatot, melynek megfelelő körülményeket tud biztosítani. Így az
emuktól a mosómedvékig, a kecskéktől a megunt húsvéti nyulakig számos
állatfaj él az otthonban.





Az alapítvány semmilyen állatot nem altat el (kivéve a menthetetlen, súlyosan sérült és szenvedő állatokat), így évente több száz idős, sérült, hendikepes, vaksi, süket, bicebóca vagy élete végéig kezelésre szoruló két-, három- és négylábú állat talál menedékre falai közt.

Az állatotthon gyönyörű, erdős övezetben fekszik, így kedvelt kirándulóhelye a családosoknak, óvodás-, iskoláscsoportoknak is. Az állatotthon szeretettel vár a szombati faültetésre minden állatbarátot, érdeklődőt, kicsit és nagyot – aki nem ültet, az sétáltathat kutyát vagy ismerkedhet a gazdasági udvar lakóival.

A legtöbb facsemetével (vagy bokorral) érkező látogató egy Blup! babzsákfotelt kap ajándékba, a szorgos ültetőket pedig bográcsgulyással látja vendégül az állatotthon!

A rendezvény támogatói a Magyarországi Föld Egyesület, a Blup! babzsákfotel, a
Csepeli Kertbarát Kör Egyesület, a Farkas Kertészet és a Silvanus Békásmegyer.

 





Az esemény plakátja – Klikk a képre a nagyobb változatért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top