nlc.hu
Szabadidő
Törökország

Törökország

Törökország a két kontinenst, Európát és Ázsiát összekötõ legismertebb kapocs. Az ország ezer szállal kötõdik nemcsak az európai, hanem a magyar történelemhez is.

Számunkra legismerősebben Isztambul és Rodostó neve cseng, Törökország azonban számos más meglepetést is tartogat a kalandvágyó turistáknak: ottomán, görög, római kori emlékek, mecsetek és színházak, magasba szökő sziklaszirtek, buja, zöld erdők és kristálytiszta türkizkék tenger! Ön csak barangolja végig a letűnt kultúrák emlékeit, gondtalan üdülését pedig bízza a Best Reisenre!

Törökországba több gépet is indít a Best Reisen, így egyhetes és 11-12 napos üdülés is választható. Gépeink Dalamanba (Marmaris) egyhetes, míg Antalyába (Alanya, Side, Belek, Kemer) egyhetes és 11-12 napos gyakorisággal közlekednek, mindemellett pedig budapesti és debreceni indulást is kínálunk utasainknak.

A tavalyi évtől már Törökországban is igénybe vehetik DINO CLUB szolgáltatásainkat. A Dino Club szállodáiban júniustól szeptemberig magyar animátorok várják ingyenes szórakoztató programokkal a gyermekes családokat és az aktív, mozgalmas kikapcsolódásra vágyó vendégeket.

Az üdülés kényelmét családi szobák, nagy kertek, játszóterek, gyermekmedencék és homokos strandok biztosítják, és gyermekkedvezmények teszik még vonzóbbá. A szülők nyugodtan pihenhetnek, amíg a gyerekek a miniclubban izgalmas játékokon vehetnek részt, de gondoltunk a tinikre és a felnőttekre is: nekik sport- és vetélkedő programokat szervezünk.

Elérhető áron luxusszínvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit a DINO CLUB Alba Resort*****. Itt minden adott egy felejthetetlen nyaraláshoz: kristálytiszta tenger, finomhomokos tengerpart, magas színvonalú kiszolgálás és profi animációs programok! A családosok mellett egyre népszerűbb a baráti társaságok körében is: rengeteg szórakozási és sportolási lehetőség közül választhatnak a fiatalok.

A DINO CLUB-ban nyaraló családok már a repülőtéren érezhetik a Best Reisen kitüntetett figyelmét: a felnőtteknek útikönyvet ajándékozunk, a gyermekekre pedig egy igazi Dino-meglepetés vár!

Az idei szezonban, júniustól novemberig tovább bővül a Dino Club lelkes rajongótábora. Ne lepődjünk meg, ha nyaralásukról hazatérve gyermekük újabb Dino-nyaralást kér karácsonyra. Ez természetes. A „Dino-életérzés” mindenkit megfertőz…

Az igazi török kultúrát fakultatív kirándulásaink keretében ismerhetik meg, melyhez több éve az országban élő idegenvezetőink magyar nyelvű asszisztenciája nyújt segítséget. Valamennyi régió rendkívüli élményeket kínál. A tenger és a Taurus-hegység kettőse, a szemet kápráztatóan szép táj feledhetetlen emlékekkel teszi gazdagabbá az idelátogatót!

 BEST REISEN UTAZÁSI IRODA


1075 Budapest, Madách I. út 1. Tel.: 322-3049
1073 Budapest, Erzsébet krt. 41. Tel.: 478-0713

www.dinoclub.hu
www.bestreisen.hu

Foglalja le nyaralását most first minute árakon, online rendszerünkön keresztül! 

A vízi sportok szerelmeseinek igazi paradicsom a török Riviéra: minden strandon lehet jet-skit bérelni, a merészebbek kipróbálhatják az ejtőernyőzést, vízisíelhetnek vagy banánhajóval száguldozhatnak a türkizkék tengeren. Akik pedig a jéghideg víztől sem riadnak vissza, azok raftingtúrával tehetik feledhetetlenné nyaralásukat.

Amit érdemes megnézni…

Isztambul elhelyezkedése egyedülálló, ugyanis két kontinensre épült. Isztambul az ezer minaret városa, a legvisszafogottabb idegenvezető is legalább 12 dzsámi megtekintését ajánlja.

Leghíresebbek ezek közül a Kék mecset és a Hagia Sophia székesegyház, amely 1935 óta múzeumként működik. A Topkapi palota a város talán leghíresebb épülete, amely egykor a szultánok lakóhelyéül szolgált. Nem szabad kihagyni a bazár megtekintését sem. Antalya az idők folyamán Törökország legnagyobb nyaralóközpontjává nőtte ki magát. A kultúrát kedvelőknek érdemes ellátogatni Antalyába, számos ókori emlék csalogatja ide a turistákat: az Yivli minaret, a Hadrianus-kapu és a világítótorony a régmúlt időket idézik.

Akik szeretik a nyüzsgést és az éjszakai életet, azoknak Kemer a megfelelő választás. Az egykori kis halászfalu mára az egyik legjelentősebb kikötőváros a környéken. Számos étterem, üzlet és egy hangulatos jachtkikötő várja az idelátogatókat. Side az ókori város, Pamphylia romjaira épült, amfiteátruma és az ókorból fennmaradt városfala csábítja a turistákat. Szép homokos partjának és gyorsan melegedő, sekély vizének köszönhetően ideális hely a gyermekes családok részére. Alanya Törökország egyik leglátogatottabb, felkapott üdülőhelye. Történelme a római korba nyúlik vissza, amikor hírhedt kalózerőd volt. Az alsóvárosból egy út vezet végig az öböl körül, ahol megcsodálhatjuk a híres Vörös tornyot és a város csónakkikötőjét, a régi szeldzsuk erődből pedig csodás kilátás nyílik a Taurus-hegységre.

Külön turisztikai látványosságnak számít a hetipiac forgataga. Belek az utóbbi években vált ismertté, több kilométernyi homokos partszakasz, kristálytiszta tenger, kiváló, igazi luxust kínáló hotelek, látványos építészeti megoldások teszik teljessé nyaralásukat!

Az Égei-tenger partján fekvő Marmaris mindenkit elkápráztat sziklás öbleivel, vadregényes partjával, homokos strandjaival és a háttérben húzódó Taurus-hegység festői látványával. Marmaris óvárosának egyedi hangulata, a ruha-, bőr-, ékszer- és szőnyegüzletek sokasága csalogatja a látogatókat, de messze földön híres a jachtkikötő is.


S aki Törökországba utazik, az kicsit haza is utazik. Az ország ezer szállal kötődik a magyar történelemhez, a török Riviéra szállodáiban éppoly ismerős a magyar szó, mint az isztambuli bazárban.

Ha Ön is kedvet kapott e varázslatos ország felfedezéséhez, ne habozzon felkeresni irodáinkat vagy a Best Reisen-emblémákkal ellátott partnerirodákat, vagy tekintse meg ajánlatainkat weboldalunkon:

www.bestreisen.hu , www.dinoclub.hu  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top