nlc.hu
Szabadidő
Budai Gourmet Bor, Pezsgõ és Sajt Fesztivál

Budai Gourmet Bor, Pezsgõ és Sajt Fesztivál

A pünkösd utáni elsõ hétvége – már-már hagyományosan – ismét fontos idõpont az ízletes borok és sajtok kedvelõinek, hiszen május 31-én a III. Budai Gourmet Bor, Pezsgõ és Sajt Fesztivál újra megnyitja kapuit.

A Budai Gourmet alapítói régi borfesztivál-látogatók lévén három évvel ezelőtt arra az elhatározásra jutottak, hogy a hagyományos őszi rendezvények mellett tavasszal is létjogosultsága van egy minőségi rendezvénynek, amely a budai hegyek lábánál, a Rózsadombon nemcsak a bortermelőket és -kedvelőket látja vendégül, hanem a más ínyencségek iránt érdeklődőknek is tartogat meglepetéseket. Az ötlet valósággá és lassan már hagyománnyá is vált. Idén immár harmadszor kerül megrendezésre a Budai Gourmet 2007. május 31-től 2007. június 3-ig, csütörtöktől vasárnapig.


A kiállítók között több mint 50 borászat, számos pálinkafőzde, pezsgőgyártó és sajtkészítő is képviselteti magát. A vendégek a négynapos Gourmet-túrán közel 500-féle bor- és pezsgőkülönlegesség közül válogathatnak a legolcsóbb 800 Ft-os boroktól a legdrágábbakig, ilyen például a California Opus One a Mondavi-pincészettől, melynek egy palackja várhatóan 80 000 Ft-ért lesz kapható.







A rendezvény vendége lesz egy francia patémester, aki válogatott ínyencségeket kóstoltat, de lesz természetesen töki pompos is.

Néhány igen-igen jól csengő név a kiállítók közül a teljesség igénye nélkül:
Szepsy István, Malatinszky Kúria, Csányi Pincészet, Nyakas Pincészet, Jekl Pincészet, Demeter Pincészet, Polgár Pincészet, SZEGA Camembert Kft., Törley Pezsgőpincészet, Vylyan Pincészet, Pfneiszl Pincészet, Bor és Más borkereskedés és még sokan mások. Jó néhány neves borász ugyanakkor kereskedőjén keresztül lesz jelen.






Helyszín: Budapest, Millenáris Park 
Időpont: 2007. május 31. – június 3.
Bővebb információ »
Nemcsak magyar, hanem újvilági, francia, dél-afrikai borokat is lehet kóstolni, sőt egy argentin cég, az Alta Vista önálló standon jelenik meg.

Találkozzunk június első hétvégéjén a Millenáris Parkban a Budai Gourmet Fesztiválon, ahol péntek és szombat este a 90.9 Jazzy biztosítja a kellemes élő dzsesszzenét a kóstoláshoz.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top