Szabadidő

II. Nemzetközi Istennõ Fesztivál

Június 15. és 23. között rendezik meg a II. Nemzetközi Istennõ Fesztivált Budapesten, ahol elõadások, rituálék, workshopok segítségével ismerhetjük meg a nõi lét elfeledett misztériumait.







Somával a Fészek Művészklubban találkozhatsz június 19-én
A Kárpát-medence valaha a Nagy Istennő megszentelt földje és az Ősi Európának nevezett békés civilizáció szíve volt. Őseink valaha, a kőkorban békében éltek itt, több mint 5000 évig egy hierarchia és erőszakszervezetek nélküli társadalomban, amelyben ismeretlen volt a bűnözés, a háború, a szociális egyenlőtlenség, a nemek közötti dominancia. Az emberek harmóniában éltek a természettel, toleránsak voltak egymással, és az Istennőhöz, a Nagy Anyához, minden élet forrásához imádkoztak.

Az Istennő, azaz a Szent Női Princípium része volt a mindennapi életnek, a táncnak, a szokásoknak, a rituáléknak és az ünnepeknek.
Az Istennő ott van mindenben, ami szép, és abban is, ami rettenetes, és minden, ami része az Istennőnek, és aminek része az Istennő, az szent. Az Istennő tart mindent egyensúlyban, a jót és a rosszat, a halált és az újjászületést. Nélküle pusztulás és káosz uralkodna a világban.

Valaha tudtunk békében élni, csak rajtunk múlik, hogy ezt újra megtegyük. Az Istennő egy időre eltűnt a felejtés fátyla mögött, de az emberek szívében és emlékeik mélyén tovább élt. Csak rajtunk múlik, hogy visszatérjen a világba, és vele együtt visszatérjen a szépség és a harmónia.

Csatlakozz hozzánk a II. Nemzetközi Istennő Fesztiválon! Kapcsolódjunk össze a valaha itt tisztelt és szeretett történelem előtti istennőkkel és az őket imádó ősök bölcsességével! Szólítsuk meg együtt a kőkori istennőket és kőkori őseinket táncunkban, dalainkban, imáinkban, rituálékban, előadásokban, workshopokban. Imádkozzunk az Istennőhöz úgy, ahogyan őseink tették!





Vendégek Angliából, az Egyesült Államokból és Horvátországból: Kathy Jones, Natasha Wardle, Mike Jones, Lynne Orchard, Carolyn Hillyer, Nigel Shaw, Brian Charles, Constance Piesinger, Adrian P. Kezele.
Budapestről: Soma Mamagésa, akivel június 19-én 19 órától a Fészek Művészklubban beszélgethetsz a női öntudatra ébredésről.
Időpont:
2007. június 15–23.

A fesztivál helyszínei:
• Fészek Művészklub (Kertész u. 36.)
• Budapesti Istennő Templom (Erzsébet krt. 58. I/1.)
• Fényudvar (Erzsébet krt. 58. I/1.)
• Quantum Center (Erzsébet krt. 58. I/5.)
• Szemlő-hegyi-barlang (Pusztaszeri út 35.)

A regisztráció szombaton 10:00-kor kezdődik a Fészek Művészklubban. 
Adrian P. Kezele Neotánc workshopja pénteken, június 15-én kezdődik a Quantum Teremben. A workshopra előzetes bejelentkezés szükséges.


Hozz magaddal ezüst, szürke vagy halványlila ruhát a nyitó szertartásra és az Istennő-felvonulásra, illetve meleg ruhát a vasánap esti szertartásra, a Szemlő-hegyi-barlangba. Ne feledkezz el az „Istennő-öltözékről” és az étel-hozzájárulásról a kedd esti gálára. Készíts valami kedveset, mellyel megajándékozol majd valakit a szerdai zárókörön.


Az Istennő Fesztivál vár minden nőt és férfit, aki szeretne megmerítkezni az Istennő által kínált szépségben, szeretetben, erőben és vidámságban.

Bővebb információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top