nlc.hu
Szabadidő
Mentsünk együtt jegesmedvét!

Mentsünk együtt jegesmedvét!

Üdvözöllek! Jeges Marci vagyok. Családommal, Jeges Mancival és Boccsal mostanában nem fázunk eléggé! Segíts nekünk!







© WWF-Canon/Michel Gunther
Nem, nem azt kérjük, hogy add kölcsön a hűtődet.
Elég, ha csak egy kicsit jobban odafigyelsz, hogy energiatakarékosabban élj, akkor nekünk is megmarad a jól bevált jégtakarónk, és neked sem a klímaváltozás alakítja életedet.


Teszteld le, mennyire vagy tájékozott a klímaváltozás terén, vagy segíts a Jeges család legfiatalabb tagjának, Bocsnak, hogy a veszélyes akadálypályán hazajuthasson.


Látogass el a WWF Magyarország új „hangosképes” klíma weboldalára (www.wwf.hu/klima), és ismerd meg a Jeges családot, akik saját bőrükön érzik a klímaváltozás negatív hatásait.

Jeges Marci, a családfő maga meséli el, miért fontos odafigyelnünk a klímaváltozásra. Hallgasd meg, milyen hatásai lehetnek az éghajlatváltozásnak, ha nem cselekszünk időben. Ismerd meg Jegesék barátait, akiknek a fennmaradását szintén veszélyezteti a globális felmelegedés.
Mit tehetsz, hogy a jegesmedvék talpa alól ne olvadjon el a jégtakaró?
A WWF „háztartási jegesmedvementő tippeket” is ad!







© WWF-Canon/Michel Terrettaz

A sarkvidéken élő jegesmedvék egyre karcsúbbak, és nem azért, mert a divat így diktálja. A globális felmelegedés következtében később fagynak be a tengerek és hamarabb jön az olvadás.






© WWF-Canon/Sylvie Lievre
A jegesmedvék számára létszükséglet a tengert borító vastag jégtakaró, hisz csak azon keresztül érik el fő táplálékukat, a nyílt vízen lubickoló fókákat. A stabil jégpáncél időszaka évről évre rövidebb, így a maciknak mind többet kell vándorolniuk a betevő falat megszerzéséért.

A probléma távolinak tűnik, pedig az okait mi idézzük elő, és a megoldás kulcsa is a mi kezünkben van.


A WWF Magyarország klímakampányának fő támogatója a hibrid technológia alkalmazásában éllovas autógyár, a Toyota.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top