nlc.hu
Szabadidő
Nyári programok Bécsben

Nyári programok Bécsben

Bécs a langyos nyári estéken sem hagyja cserben a múzeumokból, galériákból a szabadba kívánkozó látogatókat. Csokorba szedtük a plázstól a homokvároson és a szabadtéri filmfesztiválokon át a fürdõhajóig terjedõ kínálatot.





Filmek és finomságok

Június 30. és szeptember 2. között kétszer akkora vetítővászonnal és kibővített nézőtérrel várja a bécsi Városháza előtti téren a látogatókat a már hagyományosnak számító szabadtéri filmfesztivál. A külföldiek körében is nagy népszerűségnek örvendő ingyenes rendezvény keretében idén többek között a Carmina Burana, a Carmen, a Tosca vagy a Live Earth koncert közvetítését láthatja felvételről a közönség.


A filmfesztivál szerves részét alkotó gasztronómiai kínálat spektruma pedig Kínától és Görögországtól Spanyolországon és Indonézián át Svájcig terjed.

Részletes programért kattints ide! »






Adriawien – tengerpart Bécsben


Az Adrián érezheti magát, aki a Salztorbrücke mentén lesétál a Donaukanal partjára, az üvegpavilon körül létrehozott homokos strandra, az Adriawienre. A hangulatos, lágy zeneszóval és a grillen sercegő húsok illatával fűszerezett plázson az ötméteres akvaalagút hűs vízpermetében kereshet lehűlést, aki már nem bírja a kánikulát. 

Bővebb információ » 


Homok a városban

Nemcsak a Donaukanal mentén várja azonban homokos strand a látogatókat: idén először „Sand in the City”-vé változik a Bécsi Jégkorcsolya Egyesület Konzerthaus melletti területe. A kulináris kínálat és a sportolási lehetőségek – mint a strandröplabda vagy a strandfoci – mellett a hely különlegessége az a szoborpark, ahol öt euró ellenében európai nagyvárosok látnivalóinak pontos homokmása látható.

Bővebb információ »







Grillcsirke és bodzasör

A régi sörkertek hangulatát idézi az Altes AKH udvarán, az egyetemi campuson kialakított óriási kerthelyiség, ahol a nyárson sült malac és a grillcsirke mellé különleges sörkreációkat – például bodzás búzasört – kínálnak.






Dunasziget Fesztivál

Az evészet és ivászat helyett a bulizásé a főszerep június 22. és 24. között a Dunasziget Fesztiválon. A hiphoptól az alternatív rockon és a balkáni ritmusokon át a reggae-ig és a dzsesszig a zenei műfajok teljes palettáját felvonultató hatszáz órás megarendezvényen több mint kétezer művész lép fel, köztük többek között Gianna Nanninivel és az Earth, Wind & Fire Experience-szel. A bécsiek Sziget Fesztiváljára tavaly hárommillióan voltak kíváncsiak.

További infó »






Fürdőhajó és Múzeumnegyed


Egyszerre kínál felfrissülést és forró hangulatot a Donaukanal mentén horgonyzó fürdőhajó, a Badeschiff, amelynek gyomrában diszkó, fedélzetén pedig úszómedence várja a pihenni vágyókat.

Kellemes kikapcsolódással kecsegtet a Museumsquartier is, amelynek udvarán – a változatos kulturális programok mellett – hétvégente DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról. Minden hónap első csütörtökén különleges akcióval várják a kultúra szerelmeseit: 17.00 és 21.00 óra között egyetlen jeggyel három múzeumot járhatnak végig az érdeklődők. A Leopold Múzeumban a „Koloman Moser. A bécsi Jugendstil ezermestere”, a MUMOK-ban „Sigmar Polke. Retrospektíva”, a Kunsthalléban pedig a „Chen Zhen. A test-tájak” című kiállítást lehet megnézni az ArtNight keretében.


Mozi a csillagos ég alatt

Nemcsak a Városháza előtti téren hódolhatnak szenvedélyüknek a szabadtéri mozizás kedvelői. Bécs első open air mozija, a „Kino unter Sternen” (Mozi a csillagos ég alatt) a Wiener Augartenben az elmúlt évek filmtermésének széles palettájával – a hollywoodi szuperprodukcióktól az ázsiai művészfilmekig – várja az érdeklődőket június 28. és augusztus 12. között.







A science fiction jegyében telik idén a Práter Filmfesztivál, amelynek keretében a Flash Gordon vagy Star Trek 7 – Generations című produkciókat nézheti meg a közönség az Óriáskerék tövében elhelyezett kényelmes nyugágyakból július 5. és 29. között.

Változatos programmal ünnepli tízéves jubileumát a krieau-i szabadtéri mozi, ahol a kultuszfilmek – mint a Rocky Horror Picture Show vagy a The Usual Suspects – mellett vasárnaponként romantikus filmeket, csütörtökönként pedig angol nyelvű filmeket vetítenek június 29. és augusztus 26. között.

Negyvenegy nap alatt 27 helyszínen 65 filmet mutat be Bécs egyetlen vándormozija, a Volxkino, nagy kasszasikereket tűzött műsorára a Schloss Neugebäude udvarán kialakított mozi, ahol kanapék teszik teljessé a tévézés élményét. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top