nlc.hu
Szabadidő
Nyári programkavalkád

Nyári programkavalkád

A közelgõ hetek élménydús és izgalmas programokkal várják a kiruccanni vágyókat, akár egy kellemes esti koncertet hallgatnánk meg, akár gasztronómiai kalandozáson vennénk részt.

Nyár a Lánchídon

Idén nyáron ismét különleges zenei és kulturális programok sokasága veszi birtokba a főváros leghíresebb hídját, a Lánchidat, ugyanis immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a „Nyár a Lánchídon” elnevezésű rendezvénysorozat. Június 30. és augusztus 12. között minden hétvégén a Budapest egyik jelképének számító hídon egy időre megáll az autóforgalom, s átadja helyét a gyalogosoknak. Az idelátogatók hétvégi kikapcsolódását akrobaták és tűzzsonglőrök, buborékfúvók, sárkányeregetők, hangszerek bemutatója, világzenei, dzsessz-, klasszikus és tánczenei programok, képzőművészeti kiállítások, valamint hangulatos látványosságok teszik teljessé.







Fotó: Budapestinfo.hu

A hét hétvégét felölelő rendezvény ideje alatt a hídra látogatók a magyar kézművesek és népi iparművészek által kínált portékák színe-java közül csemegézhetnek. A minden hétvégén más-más meglepetéssel szolgáló programkavalkád gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt remek kikapcsolódást ígér.


Időpont: 2007. június 30. – augusztus 12. között hétvégenként
Helyszín: Budapest
Bővebb információ »


Óbudai Nyár 2007

Óbuda idén nyáron is változatos programokkal várja az érdeklődőket. A színes kulturális rendezvénynek többek között az Aquincumi Múzeum, a kiscelli kastély, a barokk főplébánia-templom, a Krúdy Gyula utolsó lakhelyéhez közeli Társaskör, a kovácsoltvas kandeláberek, a kacskaringós, kockaköves kis utcák adnak helyt.
A századfordulós Fő téren június 10-től egészen augusztus 26-ig minden vasárnap délelőtt 11 órakor promenádzene szól a fúvós-, a szalon- és a könnyed big band muzsika kedvelőinek, június 30-tól, hét hétvégén át – szombatonként este, sötétedéstől pedig szabadtéri mozielőadások várják magyar filmekkel a közönséget.

A kiscelli kastély udvarán július 14-től augusztus 4-ig szombatonként klasszikus miniatűröket – többnyire koncertek után, ráadásként játszott szerenádokat, táncokat, divertimentókat – hallgathatunk az Erkel Ferenc, a Mendelssohn Kamarazenekar, a Weiner–Szász Kamaraszimfonikusok és a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában. A Szent Péter és Pál-plébániatemplomban augusztus 18-tól szeptember 8-ig, szombat esténként orgonaestekkel, latin nyelvű kórusmuzsikával és Haydn-esttel várja a zenebarát közönséget.

Időpont: 2007. július 1–31.
Helyszín: Budapest, Óbuda
További információ »


Borfesztivál Soltvadkerten

A mintegy hetven hektáros, természetes Vadkerti-tó partján a helyi borok veszik át a főszerepet a strand területén. A családias hangulatú eseményen a jó minőségű borok bemutatóján kívül az érdeklődők szakmai dolgokról is tájékozódhatnak, mindezt pedig változatos műsorkínálat kíséretében tehetik a látogatók.

A szabadtéri színpadi műsorokkal, népi együttesek fellépésével, koncertekkel és játékos vetélkedőkkel színesített program leginkább a borsátrak mellől vagy a vízből élvezhető a legjobban. A homokos part kisgyermekek részére is veszélytelen pancsolási lehetőséget jelent. Külön attrakció az óriáscsúszda, az ugrálóvár, valamint az ejtőernyős ugrások. Napnyugta után élő zenés koncert lesz neves sztárvendéggel. A fesztivál ideje alatt állandó borutca és gasztronómiai bemutatók várják a vendégeket.

Időpont: 2007. június 30. – július 1.
Helyszín: Soltvadkert, Vadkerti-tó
Bővebb információ »






Közép-Európa legnagyobb épen fennmaradt erődrendszere, a Duna két partján álló komáromi erődrendszer 1850–1877 között létesült a dunai hajóút, az átkelőhelyek és a Budapest–Bécs útvonal védelmére. Ennek során építették fel a Duna jobb partján a Csillag, az Igmándi és a Monostori erődöt. Legmonumentálisabb épülete a Parancsnoki torony, mely a Duna felől látható, s egyben lenyűgöző hatást kelt a három szinten sorakozó 78 ágyúlőrésével. A Komárom katonaéletét bemutató, Várak, erődök, katonák című kiállítás az erőd egyik fő attrakciója – a számos program mellett.

Országos Péknapok – Aratóünnep a Kenyérmúzeumban

Az idén is megrendezésre kerülő komáromi Országos Péknapok alkalmából a történelmi korokat idéző múzeumi kiállítások, zenés-táncos előadások, gyermekjátékok, sütő- és főzőversenyek, kézművesek vására és a szombat esti „Történelmi lakoma” várja az érdeklődőket. A rendezvény kulturális programjainak keretében az érdeklődők bepillanthatnak a kenyérsütés és a pékszakma fejlődésének fontosabb szakaszaiba, történelmünk főbb korszakainak vetületében.

Időpont: 2007. június 29., 30., július 1.
Helyszín: Komárom, Monostori erőd
Belépőjegyek naponta:
felnőtteknek: 900 Ft/fő,
kedvezményezett belépő (diák, pedagógus, nyugdíjas, gyerek 14 évig): 600 Ft/fő
Bővebb információ »







Strauss-est

A kellemes nyárestében ebben az évben is felcsendülnek az ismert Strauss-dallamok a kis Dobó téren az Egri Szimfonikus Zenekar előadásában. A koncert hallgatói a zenei élmény mellett egy kellemes vacsorát is elfogyaszthatnak a vendéglátóhelyek teraszain.

Időpont: 2007. július 1., 19 h, vasárnap
Helyszín: Eger
Bővebb információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top