Szabadidő

Zene és tánc az ország legnagyobb szabadtéri színpadán

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon júliusban a tánc mûfaja kerül elõtérbe. Az ExperiDance elõadásában a Nagyidai cigányok lesz látható, a Klezmer Magic Showban pedig ötvözõdik a tánc, a klezmer és a komolyzene.

Nagyidai cigányok – látvány és táncszínház két felvonásban

Az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház legújabb közös bemutatója Arany János azonos című vígeposzából készült, két részes táncjáték, tele költészettel, humorral, s olyan bravúros koreográfiával, mely az együttes stílusát jól ismerő, s szerető nézőket is meg fogja lepni.







Román Sándor az “Ezeregyév” és a többi sikeres produkciót folytatva, de azokon immár tovább is lépve, most már nem “csak” a magyar néptánc, s a népzene motívumait használja fel ebben a tánc-showban, hanem a történetből következően, a cigányfolklór sok-sok eddig ismeretlen elemét is.

Időpont: 2007. július 04. 20:30 Margitszigeti Szabadtéri Színpad






2 balett egy estén


Bizet – Scsedrin – Egerházi: Carmen – balett

Carmen, aki eleddig csak a test tüzével érezte a szerelmet, most találkozik a mindent elsöprő, igaz érzéssel, amitől megrémül. Don José alakját, Carmenben megtestesült sorsa sodorja az elkerülhetetlen felé. Michaela nem képes kitörni áldozati szerepköréből. A felszínen a színes, tarka forgatag kereng, pezseg a délszaki élet, a mélyben pedig a maga kegyetlen útján menetel előre a Végzet.

Szereplők: Carmen: Linda Schneiderova, Don José: Svidró Viktor
Rendező-koreográfus: Egerházi Attila


A. Piazzola, C. Veloso: A szív küldi – balett

Szerelmek, civódások, hol túlfűtött, hol kihűlt érzések, ölelések, elengedések, érintések, félbe maradt gondolatok és kérdések – szerelmi játszmák pillanatképei elevenednek meg a darabban. Az előadás érzelmi szimbólumok kavalkádja, a táncszínház mozgásnyelvén elmesélve.

Koreográfus: Egerházi Attila (Harangozó-díjas)
Közreműködnek a Magyar Balett Színház művészei

Időpont: 2007. július 06. 20:00 Városmajori Szabadtári Színpad


Klezmer Magic Show – látványos koncertszerű előadás két részben

Közreműködik a Jávori Ferenc vezette Budapester Klezmer Band, a Liszt Ferenc Kamarazenekar Rolla János vezetésével és a Győri Balett társulata.
A Jávori Ferenc vezette Budapest Klezmer Band énekesnőjeként Bíró Eszter lép színpadra.
Részletek láthatók a Purim és a Klezmer Szvit produkciókból, és válogatás hangzik el a Budapest Klezmer Band legnépszerűbb számaiból.

Az 1990 óta működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét.

Purim, avagy a sorsvetés
A purim nem más, mint a megmenekülés örömünnepe, a sors fordulásáé, a rossz jóra változásáé. Ezt dolgozza fel az Eszter könyvét alapul vevő történet, melyet Jávori Ferenc zenekara és a Győri Balett táncosai adnak elő.






Klezmer Szvit
A Budapest Klezmer Band és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös produkciója a klezmer és a klasszikus zenét ötvözi. A szvitben közreműködnek a Győri Balett táncosai, három koreográfus – Bozsik Yvette, Román Sándor és William Fomin – alkotásában.

Időpont: 2007. július 08. (en.: július 9.) 20:30 – Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Bővebb információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top