Szabadidő

Musical, ír sztepptánc, komédia

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében megnézheted a Hair musicalt, az Irish Dance Experience varázslatos, új tánc produkcióját, vagy akár Csokonai vígjátékát is.





HAIR musical


Időpont: 2007. július 10. és 11. 20.00 
Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad

A musical a hatvannyolcas életérzést tükrözi, a hippik, a „virággyermekek” életstílusát viszi színpadra. Lázadásukat a szexuális szabadságért, tiltakozásukat a vietnámi háború és harcukat a társadalmi kötöttségek ellen vívták.

A hatvanas évek Vízöntő kora nem csak az önfeledt szabadság, a tánc, a dal világát jelentette, hanem a felesleges katonásdiét, az értelmetlen, kegyetlen halálét, ami ellen a virággyermekek tiltakoztak is. Mindez ma már történelem, azonban a musical azóta klasszikussá és világsikerré lett.

A Városmajorban a Sziget Színház művészeinek közreműködésével látható az előadás.

Szereposztás:

Berger: Pintér Tibor / Hábencius György
Sheila: Bordás Barbara
Woof: Táborosi Márk
Peggy: Fehér Adrienn / Vörös Edit
Apa: Makrai Pál / Csizmadia Ákos


Rendező: Pintér Tibor



IRISH DANCE EXPERIENCE SHOW – Ír sztepptánc Show

Időpont: 2007. július 21. 20.30
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Az Irish Dance Experience egy gyors mozgásokkal teli erőteljes, új tánc produkció, amely lázba hozza a közönséget minden előadáson. Ez egy fantáziával teli és eredeti show-műsor, amelyben a tánc és a zene együttese igazi műalkotássá forr össze. A közönséget elbűvöli Michel Patrick Gallagher szólója, Catherine Gallagher kecsessége és technikája. Az Irish Dance Experience egy új, különleges színfolt az ír tánc világában, amelyet gyönyörű zene kísér. Catherine és testvére, Michael Patrick a két dinamikus táncos csodálatos szólókat táncolnak.







A MÉLA TEMPEFŐI – egy nemzeti nemes játék 2 részben

Időpont: 2007. július 24. (kedd) (en.: július 25.) 20.00 
Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad

“Az is bolond, aki poétává lesz Magyarországban” – Csokonai kétszáz év múltán is aktuális művének színpadi változata.

Csokonai Vitéz Mihály valamikor a 18. század végén elkezdett írni egy vígjátékot. Egy költőről, akit az adósok börtöne fenyeget. Egy társaságról, ahol az olvasás agyrém, a kultúra betegség. Egy korról, melyben az a legfőbb gond, hogyan űzzük el az egyre kínzóbb unalmat. Ahol az ügyes diplomaták, a mindig kompromisszumra képesek jutnak előre. Ahol divatosnak kell lenni, különben nincs jogod felszínen maradni.

Tempefői, a költő egy nap alatt, a börtön kapujában próbálja előteremteni a pénzt új kötetének nyomtatási költségeire. A darab e huszonnégy órás ámokfutás története. Ámokfutás a pénzért, a szerelemért, a méltóságért, a költészet jogosultságáért. Harc a mindent elborító közönnyel szemben, ahol a sártengerből csak a divatos senkik emelkednek ki, s ahol a harc végére talán maga Tempefői is elfelejti, miért indított csatát.







Fekete Ernő
Szereposztás:


Aki közbeszól: Bezerédi Zoltán

Tempefői, poéta: Fekete Ernő

Betrieger, tipográfus: Epres Attila

Szuszmir, egy bohó kelefaktora gróf Fegyvernekinek: Bodrogi Gyula

Páter Köteles, szent Ferenc rendén való szerzetes: Hollósi Frigyes

ROZÁLIA, az egyik lánya: Sipos Vera


Rendező: Jordán Tamás

Közreműködik a Nemzeti Színház társulata és a Sebő együttes

Bővebb információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top