nlc.hu
Szabadidő
Mezítlábas tanösvény Bécsben

Mezítlábas tanösvény Bécsben

Tegnap óta mohával, fenyõtobozzal és egyéb természetes anyagokkal feltöltött autógumikból álló ösvény invitálja egy kis mezítlábazásra a városlakókat a bécsi Alsergrund városrészben.

A közel háromszáz autógumival kikövezett ösvény ötven méteren keresztül kígyózik a Garnisongasse és a Schwarzspanierstrasse mentén, hogy kellemes felüdülést kínáljon a városi aszfalthoz szokott lábaknak, és művészileg feldobja a környéket.

A kibelezett autógumikat természetes anyagokkal – mohával, tobozzal, fakéreggel – és fövennyel valamint aszfalttal töltötték meg, így teremtve változatosságot a mezítelen talpak számára. A beépített városi környezettel éles ellentétben álló ösvényen szeptember 1-jéig lehet végigsétálni Wien-Alsergrundban.











A néhány üzlet, kávézó és magánszemélyek összefogásával az Agenda 21 kerületfejlesztési projekt keretében megvalósult kezdeményezés célja, hogy megmutassa, miként integrálhatók a mindennapokban a társadalmi-ökológiai szempontok és a források fenntartható felhasználása. Az ösvényt augusztus végéig a környezetvédelemhez és a fenntartható fejlődéshez kapcsolódó videóvetítések és workshopok egészítik ki.

Az Agenda 21 nevet viselő kerületfejlesztési projektet 1998-ban indították útjára a városrészben, hogy kerületi szinten, a lakosok aktív részvételével és bevonásával valósítsák meg a fenntartható fejlődést.

Fotó: Agenda 21 am Alsergrund

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top