Szabadidő

Nagy Olasz Slágeralbum

Nyáron a napfény és a vízpart mellett a bulikat sem szabad elhanyagolni - a jó bulihoz meg ugye remek zenék kellenek. Ha szereted a romantikus, vagy épp nyaralást idézõ slágereket, szerezd be ezt a hiánypótló, könnyed válogatásalbumot!




Manapság a retro, mint divathullám a reneszánszát éli, köszönhetően főképp a lemezlovasoknak és a szórakozóhelyeknek. Arról nem is beszélve, hogy ezek a zenei gyöngyszemek mindig is találnak maguknak közönséget. Hiszen az olasz zenei „imádat” nem ismeretlen a magyar közönség körében.

A kiadó nem véletlenül erre az alkalomra időzítette ezt a fantasztikus slágeralbumot. Valódi, ismert, népszerű és eredeti felvételek a 60-as, 70-es és a 80-as évek olasz sláger kínálatából, és a kor nagy sztárjaitól, mint Rita Pavone, Domenico Modugno vagy épp Rocco Granata…
Ezek a dalok még manapság is aktuálisak, sőt egyes előadók, mint Francesco Napoli, Toto Cutugno vagy Adriano Celentano a mai napig is aktívan koncerteznek és tesznek eleget a fellépéseknek nemcsak hazájukban, Olaszországban.

Helyet kapott az albumon a Quarda come Dondolo című, az idősebb korosztály számára mai napig népszerű filmzene is, mely rendkívül nagy sláger volt a 60-as években! A kiadvány anyagának egyik fele a hagyományos olasz életérzést közvetíti, akár bulik kellékeként, de találunk – olaszokhoz méltó módon – számos romantikus töltetű slágert is. A Righeria „Lestate sta Finnedo” című dala mindenki számára ismerős lehet: filmzene ’87-ből, melyet az egykori FLM is feldolgozott, „Véget ért a nyár” címmel a 90-es években. Felhangzik a ‘L’Italiano’ című örökzöld is Toto Cutugno-tól, mely nem hiányozhat egy valódi olasz slágerválogatásról, akárcsak Oliver Onions -„Piedone Theme” c. filmbetétdala, mely Bud Spencer által megszemélyesített Rizzo-felügyelő, – azaz Piedone – nápolyi kalandjait eleveníti fel, mely most elsőként jelenik meg válogatásalbumon itthon.


Tracklista:

1. Francesco Napoli: Best Of Balla Balla (olasz nyári slágeregyveleg)
2. Ricchi E. Poveri: Sara Perche Ti Amo
3. Schrott Nach 8: Zuppa Romana
4. Righeria: Le Statesta Finnendo
5. Toto Cutugno: L’italiano
6. Domenico Modugno: Volare
7. Eduardo Vianello: Quarda Come Dondolo
8. Bobby Solo: Christina
9. I Nuovi Angeli: Donna Felicita
10. Rita Pavone: Stai Attenta a Ci.Che Fai
11. Milva: Campione
12. Matia Bazar: Ti Sento
13. Dino Conte: Azzurro
14. Domenico Modugno: Ciao Ciao Bambina
15. Trini Lopez: Amor Amor Amor
16 Adriano Celentano: Buona Sera Signorina
17. Rocco Granata: Marina
18. I. Santo California: Tornero
19. Meccano: Alle Porte Del Est
20. Francesco Napoli: Balla Balla vol.2. (olasz slágeregyveleg)

Bonus tracks:
21. Oliver Onions: Piedone Theme (filmzene)
22. Frutti Di Mare: Biscaya

Kiadó: Frontline Records

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top