Szabadidő

Hazai strandkörkép

Az idei nyár forróságát csak két helyen lehet hõguta nélkül kibírni: a klimatizált munkahelyen vagy a pezsgõ, zsibongó, vidám strandokon. Mi most ez utóbbi alternatívához szolgálunk egy hûsítõ listával.
Strandok Budapesten
Palatinus strandfürdő

A főváros legnagyobb szabadtéri strandfürdője a Margitsziget gyönyörűen parkosított természetvédelmi területén található. A fürdő 1919-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, azóta a hullámmedencével rendelkező ligetesített strandfürdőt a magyarok mellett sok külföldi vendég is felkeresi.

A Palatinus tizenegy medencéje között nemcsak csúszdát, hanem élmény-, hullám-, termál- és gyermekmedencét is találunk. A szépen parkosított területen napozóterasz, játszótér és több sportpálya teremt lehetőséget a felüdülésre, a szórakozásra.
A fürdő előnye, hogy jól megközelíthető, központi helyen van, de ebből származik a hátránya is: hétvégenként őrületes tömegre lehet számítani. Persze ilyen kánikulában mi mást is remélhetnénk?

Tipp: Vigyél magaddal egész napra elegendő hideg itókát meg némi harapnivalót, mert itt mindenért borsos árat kérnek.

Elérhetőség:
1138 Budapest, Margitsziget
Telefon: 340-4505

Nyitva tartás:
Május – aug. 20.: 09.00–19.00 óráig
Augusztus 21-től a strandszezon végéig 10.00–18.00 óráig 

Árak:
Felnőttnapijegy: 1800 Ft
Gyermek (2–18 éves korig), nyugdíjas (62 év fölött, igazolvánnyal): 1600 Ft
Egész napos kabinos belépő: 2200 Ft
Előre váltható szekrényes strand- és uszodabelépő felnőtteknek: 1800 Ft
16 óra után, szekrényes belépő hétköznap: 1600 Ft

Információ »

Római strandfürdő 

A Római strand mindössze három medencével (gyermek, strand és élmény) rendelkezik, de mindhárom elsőrangú. A strand kellemes fekvésű, igényes kialakítású, szépen parkosított környezetben található. A területén fekvő három medence talán kevésnek tűnhet, ugyanakkor mindhárom medence új és tiszta. Találunk itt külön gyermekmedencét, és rengeteg élményelem szolgálja kicsik és nagyok szórakozását: családi és egyéni csúszdák, „fekete lyuk” csúszda, sodrófolyosó, vízvetők és vízköpők, pezsgőfal, vízágyú és mászóháló. A strand parkja nagyon szép, nagy, játékra, tollasra, focira alkalmas tisztások éppúgy vannak, mint elbújós, árnyékosabb zugok, sűrű bokrok, ahol a gyerekek is elrejtőzhetnek.

Elérhetőség:
Budapest, Rozgonyi Piroska u. 2.
Telefon: 388-9740

Nyitva tartás: 09.00–19.00 óráig
2007. augusztus 21-től a strandszezon végéig 10.00–18.00 óráig

Árak:
Felnőttnapijegy: 1500 Ft
Gyermek (2–18 éves korig), nyugdíjas (62 év fölött, igazolvánnyal): 1300 Ft
Egész napos kabinos belépő: 1800 Ft
16 óra után, szekrényes belépő hétköznap: 1300 Ft

Dagály gyógyfürdő

A strand viszonylag kis alapterületen, csodás környezetben fekszik, mégis tizenegy, különböző formájú és hőmérsékletű medencével büszkélkedhet, ebből kettő új építésű termálmedence, mely télen-nyáron üzemel. A fürdő 1970 óta a Széchenyi-gyógyvíz átvezetésével a gyógyfürdők sorába lépett. 


Tipp: Még több strand a FigyelőNeten:


Strandkörkép »
Fürdőkörkép »

A Dagály elsősorban a felnőttek körében népszerű, a termálvíz, az úszómedencék, a szaunák az ő igényeiket elégítik ki leginkább, akárcsak a pingpongasztal és a tengópálya. Van élménymedence is, a következő szolgáltatásokat kínálja: buzgárok, nyakzuhanyok,  sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool.

Igaz, itt is találunk gyerekmedencét, de nincsenek csúszdák vagy  játszóterek a gyerekeknek.

Elérhetőség:
1138 Budapest, Népfürdő út 36.
Telefon: 4524-500

Nyitva tartás: egész évben
Strandszezon: május 1. – szeptember 30., hétfő–vasárnap: 7.00–19.00 óra

Árak:
Egész napos felnőttbelépő: 1700 Ft

Kedvezmények:
2 órán belüli távozás esetén a visszatérítés 400 Ft
2–3 óra közötti távozás esetén a visszatérítés 200 Ft
3 órán túli tartózkodás esetén nincs visszatérítés

Bérletek:
50 alkalmas bérlet, szekrényes: 65 000 Ft
50 belépésre érvényes csoportos, családi uszodabérletek, szekrényes: 75 000 Ft

Információ » 

Strandok vidéken
Visegrád–Lepence termál- és strandfürdő 

A Dunakanyar varázslatos környezetében fürdőzhetünk, ha a Visegrád–Lepence strandfürdőt választjuk. A strand ugyanis a Duna magyarországi szakaszának legfestőibb pontján, Budapesttől 40 km-re fekszik. Csúszda ugyan nincs, de a strand egész területéről pazar kilátásban gyönyörködhetünk, hiszen a termálmedencék lépcsős építése követi a hegyoldal vonalát.

Ha nem bírod a napsütést, árnyat adó fák árnyékában hűsölhetsz. A kulturált, parkosított környezetben a termálmedencék mellett a sportolni vágyókat feszített víztükrű úszómedence, míg a kisebbeket gyermekmedence is várja. A termálmedencéket folyamatosan, a fürdő területén feltörő, saját forrásból származó 39 fokos hévízzel töltik fel. A közismerten összehúzó és gyulladáscsökkentő hatású víz a kalcium mellett magnéziumot és hidrogén-karbonátot, valamint viszonylag kis sókoncentrációjú alkaloidokat is tartalmaz. A fürdőt mostani formájában idén nyáron láthatjuk utoljára, ugyanis szeptembertől megkezdődik az átalakítása, ennek köszönhetően a belépőjegyek árait lecsökkentették a 2004–2005-ös szezon áraira.

A fürdőben három medencét találunk:

• 33 m-es, feszített víztükrű, vízforgatóval ellátott hatpályás úszómedence, hőfoka 25 fok;
• 600 négyzetméter alapterületű, háromrészes, teraszos elrendezésű gyógymedence, hőmérséklete 36-38 fok;
• 150 négyzetméteres gyermek- pancsolómedence, mely vízforgatóval van ellátva.

A fürdő területén több önkiszolgáló étterem, büfé, butik üzemel, de kölcsönözhetünk napozóágyakat, valamint vállfás és kabinos öltözőket is igénybe vehetünk.

Szolgáltatások: gépkocsiparkoló, kerékpártároló, értékmegőrző, étterem, büfék, butikok, újságos. Szállásférőhelyek a fürdőtől 2 km-re, Visegrádon találhatók.

Elérhetőség:
Visegrád, Lepence-völgy, 1203. hrsz.

Nyitva tartás: május 26. – augusztus 26., mindennap: 6-tól 18 óráig

Belépőjegy ára:
Felnőtt: 1100 Ft
Gyerek (4–18): 600 Ft

Bővebb információ »

Győri Rába Quelle gyógy-, élmény- és termálfürdő 

A Rába Quelle fürdő a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál lévő félszigeten épült, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a történelmi belvárosra. Az új gyógy-, élmény- és termálfürdő a család minden tagját várja: az élményfürdő remek szórakozást kínál, a termál pedig a rehabilitációt, a gyógyulást, a rekreációt szolgálja.

Az élményfürdőrészleg rendkívül gazdag élményekben: öt medence és két csúszda – egy 64 és egy 38 méteres –, továbbá fekvőmasszázs, gejzír, masszírozófúvókák (különböző magasságokban), vízesés, vadvízi csatorna zuhatagbarlanggal és pezsgőfürdő áll a pancsolni vágyók rendelkezésére.
A gyerekek külön medencében játszhatnak.

Elérhetőség: Győr, Fürdő tér 1.
Tel.: 96/514-900

Nyitva tartás:
Vasárnaptól csütörtökig 9.00–20.30 óráig
Pénteken és szombaton 9.00–21.00 óráig

Jegyárak (termál + strand):
Gyermek 3 éves korig: ingyenes
Nyugdíjas, gyermek és diák, 3 órás: 1000 Ft
Nyugdíjas, gyermek, diák, egész napos: 1200 Ft
Felnőtt 3 órás jegy: 1400 Ft
Felnőtt egész napos jegy: 1800 Ft
Akciós jegy 18.00 órától zárásig: 900 Ft
Akciós jegy 18.00–zárásig + szaunakert: 1900 Ft
Sátras uszoda:
úszójegy: 800 Ft

Bővebb információ »

Esztergomi Aquasziget 

Az Aquasziget termálvizes élményfürdő másfél évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Prímás-szigeten. A fürdőben élményrészleget, wellnessvilágot és gyógyászati egységet alakítottak ki. Meglehetősen sok medence közül válogathatunk, nyáron a kilenc medence és a négy csúszda kínál egész napos szórakozást a vizes élményekre vágyóknak. Az összesen 15 000 négyzetméternyi területből 2000 négyzetmétert tesz ki a vízfelület, a medencék egy része a fedett részen, a többi pedig a szabadban került megépítésre. Rengeteg úgynevezett élményelem került a medencékbe és a szárazföldre is: vízágy, vízsugaras élményelem, gejzír, barlang és például a gyerekeknek szóló vízvilág.

Az élményfürdőben a víz fölé nyúló barlangból indulva egy vízesés dögönyözi a fürdőzőt, a vízfüggöny után a sodrófolyosó vagy egy váratlanul feltörő gejzír hullámai ragadják el. A beltéri élménymedence vizének sodrása egy kiszélesedő öbölben enyhül. Ha itt felmászol a csempével borított, falra szerelt kapaszkodókon, egy trópusi dzsungel sűrűjébe kukkanthatsz be. A kalandok után ellazulhatunk a pezsgőfürdőben, a pihenőmedencében vagy a számtalan pihenőágy egyikén. Nyáron ki lehet úszni az épületből, és a kinti medencében folytatni a vízi őrületet. A gyerekek gyermekmedencében pancsolhatnak.

A melegkonyhás étterem bőséges választékot kínál, így éhségünket is lesz hol csillapítanunk, a szomszédos bárban pedig frissítő italokat és desszerteket fogyaszthatunk.

Szolgáltatások az élményfürdőben:
A külső területen: élménymedence hullámmedencével, gyermekmedence épített csúszdával, pihenőmedence, úszómedence, csúszdamedence, 2 óriáscsúszda, 2 játszótér.
A belső területen: élménymedence mászófallal, gyermekmedence, pihenőmedence, csúszdamedence, pezsgőmedence, 2 hang-fény effektes óriáscsúszda, infraszauna.

Elérhetőség:
Aquasziget Esztergom
Esztergom, Prímás-sziget, Táncsics M. u. 5.
Tel.: 33/511-100

Nyitva tartás: április 28. és szeptember 1. között az élményfürdő 10–20 óráig, a wellnessvilág 12–20 óráig

Belépőjegy ára:
Felnőttnapijegy: 2400 Ft
Gyereknapijegy: 1150 Ft

Bővebb információ »

Gyulai várfürdő 

A fürdő természetvédelmi területen, egy 8,5 hektáros kastélyparkban épült ki, ahol szép, matuzsálemi kort megért tölgyfák árnyékában is hűsölhetünk. A medencékből bőséges választék áll a rendelkezésünkre. A családok igazi kedvence a 24-26 fokos, feszített víztükrű csúszdás medence, nem is csoda, hiszen a víz nemcsak játszásra, hanem labdázásra, úszásra is alkalmas. A medencéhez – a gyerekek legnagyobb örömére – a tradicionális kis csúszda mellé új, korszerű kettős csúszda is tartozik. A kamikaze- és az óriás-, 110 m-es pályával rendelkező csúszda használata ingyenes, és szinte a vízből közelíthető meg. A szülők a medence partján elhelyezett padokon pihenhetnek, napozhatnak. A medence nyitva tartása május elejétől szeptember végéig tart.

A strand hullámfürdője minden korosztály számára ideális kikapcsolódást ígér. A közel egyméteres hullámok igazi élményt és szórakozást nyújtanak. A félóránként 5-7 percig működő hullámzásra figyelmeztető hang hívja fel a vendégek figyelmét.

Ha kisgyermekkel mész a strandra, elengedhetetlen egy kis medence vagy pancsoló. A vízi paradicsom önfeledt szórakozást biztosít a gyerekeknek, ahol tízféle játékot, élményelemet használhatnak. A „szökőkutat”, ami egy fordított medence, és több száz feltörő vízsugár biztosítja a felejthetetlen élményt, nagyon fogják élvezni. 

Elérhetőség:
Gyulai várfürdő, Gyula, Várkert u. 2.

Nyitva tartás: az év minden napján 8–18 óráig, szezonban 8–20 óráig

Belépőjegyek:
Napijegy (a strand, a fedett fürdőkomplexum és az uszoda használatára jogosít):
1600 Ft

Bővebb információ »

• Tippek tőletek – fórumajánló •

Palatinus »
Babával melyik strandra?
Hol strandoljunk? »
Tiszánál jó strand? »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top