nlc.hu
Szabadidő
Könnyed nyári olvasmányok

Könnyed nyári olvasmányok

Utazás, kulináris élvezetek, csábítás, forradalom, mágia. Négy könyvet ajánlunk nektek a hûvösebb nyári estékre, ha épp nincs kedvetek kimozdulni otthonról.





Frances Mayes: Egy év a világban

A népszerű írónő új könyvében egy időre elhagyja Toszkánát, és férjével bebarangolják Spanyolországot, Portugáliát, Franciaországot, a Brit-szigeteket, Törökországot, a görög szigetvilágot, Dél-Olaszországot és Észak-Afrikát. Útjuk során új barátságokat kötnek, élvezik az adott hely konyháját, felfedezik a kultúrák sokszínűségét. Olvashatunk például Fezről, ahol az óvárosban több mint kilencezer utca van, Kréta fűszerpiacáról és a tökéletes presszókávéról.

Frances Mayes a tőle megszokott lenyűgöző stílusban ír művészetről, építészetről, történelemről, és a különböző vidékek kulináris hagyományairól.

Ár: 2.970 Ft

Kiadó: Tericum Könyvkiadó







Claire Calman: Leckék vasárnapi apukáknak

Scott bedőlt a csábításnak, ami egy hosszú combú, fergeteges alakú, igéző szemű nő alakjában érkezett az életébe. Egy aprócska félrelépés nem a világ, gondolta… Hát, elszámította magát. Felesége, Gail nemcsak hogy kizárja az otthonukból, de hallani sem akar a kéztördelő, bűnbánó Scottról. A férfi élete darabokra esik szét. Mi a módja, hogy bukott szülőből újra zseniális apa, fantasztikus szerető és kiváló társ legyél, vagy legalábbis megközelítsd az eszményit… A Leckék vasárnapi apukáknak a bűnös férj, a sértődött feleség, a megszeppent kamasz lány és a szeretetéhes fiú szemszögéből meséli el egy válás és egy újrakezdés történetét.

Claire Calman bestsellerei a női magazinok olvasóinak kedvenceivé váltak szerte a világon. Friss humorú, sodró lendületű történeteiben szinte együtt lélegzünk, izgulunk, szeretünk és nevetünk figuráival. Sikerkönyvei egyszerre varázsolnak el és nyitják fel szemünket olyan hétköznapi bölcsességekre, amelyeket csak az igazán kiemelkedő írók tudnak szerethető regényekbe foglalni.

Ár: 3.999 Ft

Kiadó: Ulpius-Ház Könyvkiadó






Tracy Chevalier: Ártatlanok

 

A Leány gyöngy fülbevalóval című, nagy sikerű regény szerzője ezúttal a 18. század végi Angliába kalauzolja el az olvasót, és különleges pillanatképeket villant fel William Blake (1757–1827) költő-festőről, valamint a nyüzsgő, sikátoros fővárosról.

Hősei a Kellaway család tagjai, akik az egyik gyermek tragikus halála után elhagyják csendes vidéki otthonukat, és Londonba költöznek. Különös szomszédjuk, a nem mindennapi, radikális felfogású Blake élete, a családfő állandó munkája a közeli cirkuszban, az impresszárióval való kapcsolat, és nem utolsó sorban a zárkózott, szemérmes Kallaway fiú, Jem kölcsönös vonzalma a szabad szájú, sötét hajú szépség, Maggie Butterfield iránt megváltoztatja valamennyiük életét. A háttérben, a Csatornán túl eközben kitör a francia forradalom, amelynek hívei, így a költő-festő is, az angol királyság ellenségeinek számítanak.

Ár: 2.990 Ft 

Kiadó: Geopen Könyvkiadó





Louis de Bernieres: Senor Vivo és a kokainbáró


A Senor Vivo és a kokainbáró egy meg nem nevezett országban játszódik, de leginkább Kolumbiát juttatja eszünkbe. A több szálon futó regény megtévesztően optimistán indul, hogy aztán brutális tragédiába torkolljon. A nemzetközi politika ütközik itt az igaz szerelemmel, de korántsem elcsépelt módon. Dionisio Vivo, a fiatal filozófiatanár sorra írja a kokainbárókat ostorozó cikkeit, annak ellenére, hogy rendszeresen talál a háza előtt kivágott nyelvű hullákat.

Legjobb barátja, Ramon, a város egyetlen becsületes rendőre, óvatosságra inti, de az elhivatott Dionisio hajthatatlan. A helyi kokainbáró több bérgyilkossal is megpróbálja elhallgattatni a kellemetlenkedő fiatalembert, de Dionisiót mintha természetfeletti erők védenék, minden merényletből sértetlenül kerül ki. A mágikus védelem azonban nem terjed ki Dionisio szeretteire.

Ár: 2.970 Ft

Kiadó: Tericum Könyvkiadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top