Szabadidő

Nõk Tere – Sziget, elsõ nap

Ismét elérkezett augusztus eleje, vagyis senki ne csináljon magának semmiféle programot, mert a Sziget szervezõi már mindent elintéztek. Neked már csak egy dolgod van, kimenni, és jól érezni magad.

Persze a hatalmas programkavalkádban elég nehéz eligazodni, de hát azért vagyunk itt mi, hogy segítsünk ebben az embert próbáló feladatban.







Yonderboi
És akkor kezdjük is egyből az első nappal. Furcsamód nem egy koncert lesz az első, amit a figyelmedbe ajánlunk, hanem egy kis beszélgetősdi a Magic Mirror Sátorban, ahol Nők Tere címmel tartanak érdekesnek ígérkező eszmefuttatást a Budapesti Leszbikus Filmbizottság tagjai, valamint a Kalligram folyóirat szerkesztője és a leszbikuskülönszám szerzői, 17 órától. Miután agyad tere betelt a hasznosabbnál hasznosabb információkkal, nyugodtan kezdd el kiereszteni a fáradt gőzt, tehát induljon a bulizás.
Az első zenés program, melyre felhívnánk a figyelmed, az egy énekesnőt is a soraiban tudó, kilenctagú (!) Folkerror zenekar koncertje, akik igen újszerű módon keverik népzenei hagyományainkat a jelenkor zenei vonulataival (moldvai drum’n’bass, erdélyi rock’n’roll…), s teszik mindezt 19 órától, az EXIT Talentum Színpadon. Ezt követően jöhetnek a tuti befutók, vagyis két koncert egymás után a Nagyszínpadon: 19.45-től a Quimby – akik ezúttal egy hegedűssel kiegészülve nyitják fel a szemedet, hogy végre te is „láss csodát, láss ezer csodát” –, majd 21.30-tól az egyik legvirgoncabb latin srác, akit valaha is ismertünk, vagyis Manu Chao kápráztat el elképesztő energiájával és pergő nyelvével. Ha azonban inkább egy csupa kubai férfiból álló tánccsoport előadásában gyönyörködnél, akkor neked a Danza del Alma előadásán a helyed, a Színház- és Táncsátorban 21 órától.
Az éjszakai programból semmiképp nem érdemes kihagyni a Wan2 Sátorban fellépő, a tavalyi év során nemzetközi sztárrá avanzsált Yonderboit, de hogy a hazai zenészek sorát folytassuk, az Arany Ászok Színpadon 23 órától egymást követi majd az Emil.RuleZ!, a Kowalsky meg a Vega, illetve az egykori Nyers zenekar frontemberének, Czutor Zoltánnak már nem is annyira új csapata, a Belmondo, akik biztosítanak minden csajt, akinek elege van már a felelősséget nem vállaló pasikból, hogy ők bizony „nyugi, megváltoznak”. Hisszük, ha látjuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top