Szabadidő

Szex és München

Mi lehet annál jobb érzés, mint amikor egy fiatalos városban, nagyon nyitott emberekkel beszélgetve kiderül, hogy a dolgokról végsõ soron egyet gondolunk, beszéljünk bármilyen nyelvet is?

Nagy nyomás nehezedik az újságíróra, amikor feladatba kapja, hogy írja meg egy város éjszakai életét. Nem, nem, nem kell kinevetni az újságírót, mert mondjuk ha ez London, Párizs vagy Amszterdam, nem gondolkodik el egy percig sem, de mi történik akkor, ha az úti cél München? Egy pillanatig elmereng az ötleten, majd azt gondolja: nosza, rajta, ugorjunk bele a közepébe.









München, a nyitott város

Az első pillanattól meglep a város nyitottsága. Ebben erősen szerepet játszik idegenvezetőnk, Tanja talpraesett közvetlensége, amíg megkapjuk a müncheni városnézés short versionjét. A kötelező körök után már egy tradicionális sörkertben próbáljuk kipihenni az utazás, a lenyűgöző müncheni reptér és a városnézés fáradalmait.







A müncheni városvezetés komoly hangsúlyt helyez arra, hogy a régi épületek megőrzése mellett teret engedjen a modern építészetnek is. Ezért nemegyszer régi házakat modern bevásárlóutca-szerű folyosók kötnek össze legnagyobb meglepetésünkre. Az egyik ilyen átjáróban liánszerű növények lógnak alá, a helyi fiatal iparművészek kreativitásának köszönhetően. A terület összes boltja havonta – minimális összeggel – hozzájárul a növények ápolásához. Igen szimpatikus hozzáállás.

A sörkertben már teljesen lazán folyik a társalgás, pasik, nagyvárosi élet fiatalként, karrier, család. Mintha otthon beszélgetnénk a barátnőimmel. Semmi különbség. Mi kéne több egy jó kis csajos, Szex és New York-os hétvégéhez? Jó kis bevásárlótúra tuti boltokban, este parti, közte végtelen beszélgetések az élet dolgairól, pasikról, nőkről, párkapcsolatokról. Máris remekül érzem magam! Megtudjuk, hogy Németországban München az abszolút déli mentalitás hordozója, mondhatni a legvidámabb barakk, és erről minden egyes lépésünknél meg is fogunk majd bizonyosodni utunk során.







 Még több kép a müncheni napokról képgalériánkban! Katt ide!



A faun labirintusa – Nektar étterem

Bobról hosszan találgattuk, hogy faun vagy kentaur, de egy jó alcím mindent megér, nevezzük tehát faunnak. A Nektar étteremben tehát Bob fogad minket, s bár Tanja jelezte, hogy egy kicsit extrém helyre szól az aznap esti helyfoglalás, erre nem voltunk felkészülve. Teljesen lenyűgöz minket az atmoszféra.









Két teremben kényelmes kanapén heverésznek az emberek: cipőt le, jöjjön be alapon, pihe-puha párnák között. El vagyunk ragadtatva, Bob néha jön, kicsit szórakoztat, ügyel arra, hogy minden vendég jól érezze magát, de sosem tolakodó a jelenléte. Menüt kapunk, öt fogásból, parányi és mennyei ínyencségek, abból a fajtából, amikor be kell csuknod a szemed, hogy utazhass még tovább, még egy percig a kulinária világába. A fogások mesteri ritmusban követik egymást, a személyzet finom, de nem érzed magad kényelmetlenül, néha egy kis performance vagy egy dzsesszénekesnő töri meg a vendégek moraját. Tökéletes esti kikapcsolódás, egyszerű ötlet.
A koronát az estére a karamellel leöntött sárgabarackhab tetején trónoló tiszta fekete csokiból készült csokitallér teszi fel. De mennünk kell tovább.









Első este a Marienplatz környéki szórakozóhelyeket kaptuk penzumba. Bár napközben nem volt sokkal hűvösebb, mint Magyarországon, estére valahogy mindig eleredt az eső. Szerencsére a klubok pár lépésre voltak csak egymástól, így könnyedén magunkévá tehettük a minden szintű érdeklődést lefedő zenei kínálatot. A brit poptól az igazi partihangulatig mindent megtaláltunk egy 500 méter sugarú körön. De még tartalékoltuk az energiánkat, hisz a következő este még komolyabb feladat hárul majd ránk.







Bárok és klubok a Marienplatzon:
Sausalitos • Bar Centrale • Atomic Café (tipp) • Cord Club







Tiszta gyereknap – Bavaria Filmstúdió

Szombaton a Bavaria Filmstúdió volt az első állomásunk, ahol tényleg határozott kézzel vissza lehet tekerni az időkereket, és nincs más dolgunk, mint tiszta szívű gyerekként élvezni a show-t. Lehet sikítani (esetemben teli torokból) a 4D-s moziban, amikor a kígyó kiugrik a titkos ládikából. Lehet bohóckodni a Star Trek-paródia rögtönzött forgatásán, ahol mi magunk vagyunk a főszereplők, és újból körmöt rágni és sikítozni a nagyon profin bemutatott kaszkadőrshow autós üldözéses jelenetei alatt. A trambulinon is ugráltam egyet, de az már tényleg csak azért volt, hogy mint egy jól táplált csecsemő, elégedetten ülhessek egy újabb sörkertben, a különböző frappánsul ropogós virslik felett. De az élet egy harc, így hát estére ismét gyűjteni kellett az energiát, hogy bevehessük München legnagyobb partihelyszínét: a Kultfabrikot.










Esti Kornélia

Csak egy rövid történet a helyiek nyitottságáról: a Matador klubban picit meg kellett pihenjek, mert a feszített ritmus eredményeképp a cipőm feltörte a lábamat. Békésen szuszogtam egy bárszékre rogyva, mire kedves, tűzrőlpattant szőke lány penderült mellém. A zene üvöltött, én pedig egy hangot nem beszélek németül (alapvetően nem is szükséges, hisz az angollal tökéletesen lehet Münchenben boldogulni), ő pedig megosztotta velem, hogy hogy feltörte fehér topánja a lábát. Megértően bólogattam. Azt hiszem, még tíz percet beszélgettünk ilyeténformán, aztán megfogta a kezemet, hogy mégiscsak menjek már táncolni, hisz annyira jó a zene. Nem tiltakoztam. Az egyik haverja pedig még friss ismeretségünk nyomatékosítására megkínált egy Chupa Chups epres nyalókával. Gondolom, ez valami helyi népszokás lehet… Utána mindannyian vidáman ráztuk a csípőnket. 

A rúdonlány balladája


Egyetlen komolyabb problémát véltem felfedezni utunk során: Münchenben valószínűleg komoly hiánycikk lehet az ásványvíz, ugyanis particsillagtúránk első állomásán (K41) a szimpatikus thai pultosfiú a kikért mojitónál konkrétan felöntötte a poharat rummal, majd a végén (mondom, hiánycikk lehet) maximum ujjnyi ásványvizet öntött a koktélhoz. Hamar megkedveltük. 

23 óra körül még kevesen vannak, de a zene mindenképpen jó, meg sem állunk a táncparkettig. Münchenben egyáltalán nem ciki népviseletben partizni, ezért jobb oldalunkon 6-8 lány dirndliben nyomja Madonnára, a másik oldalunkon pedig – vélhetően egy leánybúcsú résztvevői – Bunny partija zajlik, minden lányon bojtos farok, nyuszifüles hajráf. Egy pillanatig elmélázunk a helyzet abszurditásán, de miután senkit nem zavar ez az eklektika, mi is hamar belesimulunk. A klub maximálisan kielégíti igényeinket, de mennünk kell, hosszú még a lista, rövid az éjszaka.

Q-Club és a többiek

Bár ez semmiképpen nem az én világom, de lenyűgöz a hely, mind méretével, mind hangulatával. Aki szereti a Dokkot, imádni fogja. Igazi partihelyszín, igazi partiarcoknak. Miután Gábor kollégámmal gyorsan született konszenzus alapján a dallamos, táncolható zenét kedveljük, már célba is vettük a következő állomást. A Kultfabrikban az a lenyűgöző, hogy nem kell hosszú kilométereket gyalogolnunk és vagyonokat taxira költenünk, hogy egy teljesen más (zenei) világba csöppenjünk. Külön klubok vannak például a 30 éven felüli korosztály szórakoztatására is (Ü-30 névre keresztelt bárokat kell keresni).







A Q-Club mellett közvetlenül egy salsaklub található, melynek egyetlen hibája, hogy picit kicsinyke, így sajnos a nagy melegben nem bírunk nagyon sokat, pedig a zene kiváló, és halkan jegyzem meg, hogy a leghelyesebb pasikat is itt láttam. Erős váltással át is esünk a Matador klubba, ahol már keményebb ritmusok, raggeatone és Sexy lady fogad minket. Itt végre igazán kitombolhatjuk magunkat.






Klubok a Kultfabrikban:
Nachtkantine • Q-Club • Optimolwerke • Salon Erna • K41 (tipp)



 







Obligát shopping

Nincs mese, ha nők, akkor shopping, és Münchenben abból aztán nincs hiány. Mint az út elején kedves vendéglátónktól – meglepő fordulat, a Derag Hotel értékesítési igazgatója szintén magyar, így könnyedén igazít útba, merre érdemes elindulnom – megtudtuk, bizony még az árak is alacsonyabbak, mint otthon. Ami megdöbbentően hangzik, magam sem akartam elhinni elsőre, de ismét feláldoztam magam az oknyomozó újságírás oltárán, és utánajártam. Katinak igaza volt. De ennél még egy sokkal újszerűbb felfedezést is tettem, amit feltétlenül meg kell osszak veletek.

A hiúság, a cicoma a női nem sajátja, számtalan vicc és tréfa tárgya. Push-up melltartók, fenékemelő harisnyák bűvöletében éljük életünket. De most végre megtudtam a titkot, hogy a férfiaknak is vannak titkos praktikáik: slim fit, ez a jelszó. A slim fit olyan pólókat és ingeket takar, melyek varázslatos szabásukkal egy pillanat alatt eltüntetik a pocit. Erre varrjatok gombot! Utunk során Gábor kollégámmal azt is megtudtuk, hogy vannak már újabb fejlesztések, és kapható regular fit és urban fit is, jelentsen ez bármit, mindenesetre a teljes portfóliót beszerezhetjük utunk során.






+ 1 tipp, ha a pasiddal mész

Ha valami megfellebbezhetetlen, döntő érv kell, hogy a pasidat is magaddal rángasd Münchenbe egy jó kis lazulós hétvégére, és a sör nem lenne elég meggyőző (borítékolom, hogy az lesz), villantsd fel neki az Allianz Arena meglátogatásának lehetőségét. Focirajongóknak és megalománoknak vétek kihagyni!
A belépőjegyet itthon is megveheted, amit érdemes megtenni, mert a vezetett látogatások eléggé telt házasak.







Landolunk

Faunok, kaszkadőrök és barackhabok kavarognak még a fejemben, amikor leszáll a gépünk Budapesten. Mikor megpróbálok visszarázódni a hőségriadóval terhelt irodai létbe, annak a müncheni taxisofőrnek a szavai járnak a fejemben, aki végül a reptérre vitt minket:
„Mondják meg Budapestnek, annak a gyönyörű városnak, hogy egy müncheni taxisofőr üdvözli!”
Ez a város búcsúzni is szépen tud!






 Még több kép a müncheni napokról képgalériánkban! Katt ide!








Hasznos tippek és linkek:

Retúr repülőjegy Münchenbe már 11 900 Ft-tól (+ illeték) kapható.
Napi 6 Lufthansa-járat indul Münchenbe, ahonnan további 102 desztinációba,  38 országba tudsz továbbrepülni.
A 2. terminálon – ahová a Lufthansa-gép is leszáll – szuper átszállási lehetőségek vannak nagyon jó csatlakozási időkkel (az elméleti átszállási idő 30 perc Lufthansa-járatokra).

• További infók Münchenről »

• Szállásfoglalás»


• Repülőjegy: Lufthansa

• További infók Németországról »






München férfiszemmel. Kertész Gábor kollégám beszámolóját itt olvashatjátok! KLIKK!


 


 


 


 


 


 


 


 


 



A Nők Lapja Cafe utazását a Lufthansa és a DZT – Német Turisztikai Központ támogatta. 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top