nlc.hu
Szabadidő
Virágok karneválja Debrecenben

Virágok karneválja Debrecenben

Idén 41. alkalommal kápráztatja el az érdeklõdõket a felvirágoztatott karaván augusztus 15-21. között. A rendezvény a virágok mellett a zene és a tánc jegyében telik, amelyet különbözõ bemutatók és kiállítások színesítenek.




Időpont: 2007. augusztus 15. és 21.
Helyszín: Debrecen





Augusztus 15-étől változatos programokkal várja a cívisváros a hazai és a külföldi közönséget.

Több mint száz évvel ezelőtt még csak egy napos volt, mára egyhetes rendezvénysorozattá nőtte ki magát a Virágkarnevál. A nemzetközi hírnevű fesztiválra évek óta közel félmillióan érkeznek a határon innen és túlról azért, hogy megcsodálják a különböző művészeti csoportok, táncosok, zenekarok, mazsorettek és zászlóforgatók alkotta színpompás felvonulást, és hogy részesei legyenek a karneváli hangulatnak.

Az augusztus 20-án felvonuló virágkocsik között állandó kompozícióként Debrecen város címere és a nemzeti korona mutatkozik be, a többi kocsi újonnan kitalált és létrehozott virágalkotásokkal vonul fel. A többnyire debreceni képzőművészek által tervezett, egyenként több tízezer szál virágból álló műveket a zsűri értékeli, és átadja a legszebb kocsikat állító cégeknek járó pénzjutalmat. Bálint György – aki évek óta a debreceni virágkarnevál zsűrielnöke – mellett idén Keveházi Gábor, a Magyar Nemzeti Balett társulatának igazgatója; Magyarország idén megválasztott szépségkirálynője, Bóna Ildikó; valamint Hoffmann Henrik a siófoki Hotel Residence ügyvezető igazgatója, és 2006-ban az év szállodása cím elnyerője díjazza a felvonuló alkotásokat.





A virágpiac, a virágkötészeti bemutató, a „virágok utcája”, valamint a virágkocsi-kiállítás ezen a nyáron is elmaradhatatlan része a programsorozatnak, s akárcsak tavaly, idén is lehetőség nyílik egy virágkocsi feldíszítésében való részvételre. A közösen létrehozott „virágszobor” a felvonulási menetben látható majd viszont. Állandó programként kézműves vásár, Máthé András fotókiállítása, valamint a kaktuszok és egyéb pozsgás növények kiállítása és vására is várja az érdeklődőket az ország második legnagyobb kulturális központjában, a Kölcsey Központban.


Zene, tánc, koncertek

A virágok mellett a zene és a tánc is helyet kap ezen a héten Debrecenben. A Kossuth-téren, a főként zenei produkciók számára felállított nagyszínpadon, augusztus 15-én Illényi Katica nyitja meg a virágkarnevál koncertsorozatát. Augusztus 16-án a Bergendy Szalonzenekar, 17-én Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, 18-án a Duna Karnevál, 19-én az olasz Ricchi e Poveri, majd augusztus 20-án a Brillantin Együttes és egy fergeteges utcabál szórakoztatja a városba látogató közönséget.






További információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top