Szabadidő

Ezt még sokáig fogod mesélni

Elérkezett a szombat, és számítanod kell rá, hogy a mai napon lesznek a legtöbben a Szigeten, de ennek nagyon sok jó oldala is van, hiszen a sok ember közül biztosan akad néhány, akikkel egy óriásit tudsz majd bulizni.






The Hives
Azért mi megpróbálunk adni egy-két tippet, hogy mit is érdemes megnézned, amúgy (multi)kulturálisan.

17 órától a Quimby billentyűseként is dolgozó Balanyi Szilárd koncertezik szólóprojektjével a Pesti Est Színpadon, majd 18 órától ugyanitt az egykori Jazz+Az-os, Cotton Club-os Kozma Orsi bírhat maradásra. Aki pedig még nem látta élőben a Mamagésát dalolni, az mindenképp térjen vissza ehhez a helyszínhez 20 órára, ugyanis ekkor kezdődik a Soma és a Libidó koncertje.

Persze azért ma is lesznek nagyszínpados koncertek, nem is akármilyenek: a két évvel ezelőtti Sziget egyik legjobb koncertjét adó, vicces, svéd The Hives 18 órai koncertjét követően 19.45-től a Kispál és a Borz játszik, 21.30-tól főfellépőként pedig a keményebb zenék kedvelőinek nagy kedvence, a legendás Nine Inch Nails apokaliptikus világképét ismerhetjük meg közelebbről.

Mindeközben azért érdemes átruccanni a Világzenei Nagyszínpadhoz is, ahol 19.45-től a Fanfare Ciocarlia nevű román zenekar Queens & Kings című műsorával vágja majd ki a balkáni rezet, de úgy, hogy azt még sokáig fogod mesélni.

Ezután könnyed levezetésnek ígérkezik az igazi sikereit a ’90-es évek közepe felé arató belga ambient-triphop formáció: Geike Arnaert énekesnő csodálatos hangjával a Hooverphonic a Wan2 Színpadon, 23 órától. És ha már itt vagy, akkor némi levegővétel után érdemes is itt maradnod, hiszen 01 órától a zongorista Žagar koncertezik, akinek műsorát ezúttal a magyar underground díváinak fellépése teszi majd emlékezetessé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top