nlc.hu
Szabadidő
Budapest Gitár Fesztivál 2007

Budapest Gitár Fesztivál 2007

A gitárzene kedvelõi számára igazi ünneppel zárul a nyári szezon. Augusztus utolsó szombatján délután 5 órától az akusztikus gitár kiváló képviselõi váltják egymást a Petõfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.




Budapest Gitár Fesztivál 2007
Időpont: augusztus 25. (szombat) 17:00
Helyszín: Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpad
Elsőként a Django Reinhardt féle manouche jazz stílusában mozgó duó, a hazai Sidoó- Munkácsy páros lép fel.

Őket az osztrák bluesgitáros, a lassan már tiszteletbeli magyarnak számító Ripoff Raskolnikov követi. Ripoffnak a tavaly megjelent zenekaros Everything Is Temporary című albumát megelőzően 2 szólólemeze is készült. A fesztiválon ezek hangulatát idézi fel.







Tommy Emmanuel

A német Friend ‘n Fellow, egy elbűvölő fekete énekesnő és egy virtuóz gitáros kettőse. Az A38 hajón tavaly előtt rögzített koncertjük a közelmúltban került adásba az m1-en. Remekül bizonyítják, hogy egy nylon húros klasszikus gitárral is lehet akár olyan rockstanderdeket is hitelesen prezentálni, mint például a Highway To Hell.







Ripoff Raskolnikov
A fesztivál valószínűleg legjobban várt vendége az ausztrál Tommy Emmanuel. Többször megfordult már Magyarországon, minden alkalommal elképesztő sikert könyvelhetett el, nem is csoda, hiszen sokan a világ legjobb gitárosaként tekintenek rá.

Miután a fellépők személyesen is ismerik egymát, jó eséllyel, még egy kis örömzene is összejöhet az est végére.


Fellépők:
Tommy Emmanuel (AUS)
Friend ‘n Fellow (D)
Ripoff Raskolnikov (A)
Sidoó – Munkácsy Duó (H)

Bővebb információk:
www.tommymmanuel.com
www.friendnfellow.com
www.petoficsarnok.hu
www.mafiosoconcerts.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top