Szabadidő

Toszkána és Umbria tájain

Az elegáns, turisták körében világszerte népszerû Toszkána a vakációzók kedvenc vidéke, míg szomszédja, a jóval szerényebb, és inkább falusias jellegû Umbria egyelõre kevésbé elterjedt úti cél. Pedig látnivaló itt is akad bõven!


A könyv címe: Toszkána és Umbria
Szerzők: Miles Roddis, Alex Leviton
Sorozat: Lonely Planet útikönyvsorozat
Ár: 4.900 Ft
Kiadó: Park Kiadó

A Lonely Planet útikönyvsorozat Toszkána és Umbria tájait bemutató részét még akkor is érdemes leemelni a könyvesboltok polcairól, ha éppen nem készülünk itáliai kiruccanásra, hiszen a töménytelen mennyiségű praktikus információ mellett rengeteg érdekességet olvashatunk varázslatos tájairól, a kultúráról, a helyi szokásokról és életmódról, az ünnepekről, a mindennapokról. Ízelítőt kapunk a két tartomány történelméből is, számos érdekfeszítő művészettörténeti leírással tarkítva, és kiegészítve a száraz történelmi adatokat. 

Elsősorban persze mégis akkor nagy segítség a könyv, ha útnak indulunk. Ha tanácstalanok vagyunk, és nem tudjuk, merre vegyük az irányt, részletes útvonalajánlatok segítenek a döntésben. Válogathatunk a klasszikus turistalátványosságokat érintő, történelmi városokat körbejáró túrák, vagy  tematikus túrák közül, melyek a kevésbé járt gasztronómiai szempontból érdekes helyszíneket, illetve a világörökség helyszíneit járják körbe.

Egy kulináris kalandozás keretében megismerkedhetünk a toszkán és az umbriai konyha remekeivel, az alapanyagokkal, a helyi specialitásokkal.

A tartományokon belüli egyes régiókról is részletes tájékoztatást kapunk. Kimerítő a felsorolás a helyi látnivalókról, kiderül továbbá, milyen nevezetességek megtekintéséért nem kell fizetnünk, és mi az, amiért a zsebünk mélyére kell nyúlni. Kedvünkre szemezgethetünk a különböző kategóriájú szálláshelyek között – a kempingektől az ötcsillagos luxusszállodákig mindent megtalálunk. A gazdag étteremválasztékot, vagy éppen a szórakozóhelyeket városrészekre, illetve pénztárcánk vastagságához igazítva találjuk meg.

A hasznos információk fejezetben megtalálunk minden nélkülözhetetlen címet, telefonszámot (pl. rendőrség, kórház, pénzváltók, mosodák, internetkávézók), amire egy külföldi út során szükségünk lehet.

Az eligazodásban részletes, könnyen áttekinthető térképek, na meg az összes elképzelhető közlekedési eszköz felsorolása segítenek.

A könyv végén az alapszókincset felölelő praktikus kisszótár biztosítja, hogy az olasz nyelv behatóbb ismerete nélkül is boldoguljunk külföldön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top