nlc.hu
Szabadidő
16. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgõfesztivál

16. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgõfesztivál

Idén is a budai Vár ad otthont Magyarország legrangosabb borszakmai eseményének, ahol a hazai és nemzetközi borászat színe-java mutatja be legkiválóbb borait.




A borfesztivál mára Közép-Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb szakmai rendezvényévé nőtte ki magát, ahol évente több tízezren sajátítják el a borkóstolás, a kulturált borivás tudományát és ismerkednek meg a borok készítőivel és a borkultúrához kapcsolódó hagyományokkal.


Borkiállítás és -vásár

A borfesztivál leglátogatottabb programja a borkiállítás és -vásár, ami immár nyolc éve Budapest egyik legpatinásabb környezetében, a budai Várban kerül megrendezésre. A borfesztiválon Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legkiválóbb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. Grillsarok, bográcstanya, látványkonyha, helyben sült pogácsa, töki pompos lángos, juh-, kecske-, tehénsajtok, borkorcsolyák és egyéb ínyencségek várják a kulináris élvezetekre vágyó látogatókat.

A fesztiválszínpadok színvonalas műsorokkal gondoskodnak a látogatók szórakozásáról. Fellép többek között a Ghymes Együttes, Benkó Dixieland Band, Hot Jazz Band, Molnár Dixieland Band, Herczku Ágnes – Nikola Parov, Makám, Orosz Zoltán Quartett, Bolyki Brothers, Vivat Bacchus Énekegyüttes, Bartók Béla Férfikar, továbbá a legnevesebb magyar néptáncegyüttesek. Az érdeklődők a VinAgora tér sátorban szakemberek segítségével néhány percre borbírává válhatnak. A megkóstolt borok közül a résztvevők bírálatai alapján dől el, melyik bor nyeri el a „Fesztivál Bora” címet.





Időpont:
2007. szeptember 5–9.
Helyszín: Budavári Palota teraszai
Nyitva tartás naponta:
• 5–6-án 14–23 óráig
• 7–9-én 10–23 óráig


Szüreti felvonulás a budai Várban

Időpont: szeptember 8., 13 óra
Helyszín: budai Vár

A szüreti felvonulás útvonala:
Szentháromság tér – Táncsics Mihály utca – Bécsi kapu tér – Kapisztrán tér – Országház utca – Szentháromság tér,
majd: Tárnok utca – Dísz tér – Szent György utca – Szent György tér – Koldus kapu – Hunyadi udvar – Keleti terasz, fesztiválszínpad, ahol a felvonulók 40-40 percben, egymást váltva mutatják be a szőlőhöz, borhoz kapcsolódó dramatikus szokásainkat.

A menetet a vendégország, Dél-Afrika hagyományőrzői, a magyarországi borvidékek elöljárói, borrendjei, borbarát egyesületei és a borrégiókat képviselő néptáncegyüttesek tagjai alkotják.


Részletes program »






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top