nlc.hu
Szabadidő
Kulturális Örökség Napjai

Kulturális Örökség Napjai

Idén is sor kerül ugyanis az Európa-szerte népszerû Kulturális Örökség Napjai hétvégére, melyet szeptember 15-16. között rendeznek meg.

A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt, olyanoké is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak.
De nem csak itthon, hanem a környező országokban is rengeteg érdekes program vár minket. Számos templom, kastély, műemléki feltárás, tájház, múzeum, középület tárja ki kapuit – nem csak és kizárólag – az építészet iránt érdeklődők előtt, ráadásul a két nap alatt minden látnivalót ingyenesen tekinthetünk meg.







Központi témaként idén „Haza és haladás” címmel a szervezők a reformkor és a klasszicizmus építészetére és művészetére szeretnék ráirányítani a figyelmet.

A budapesti és vidéki programok száma végtelen, érdemes az esemény honlapján tájékozódni.

Budapesti programok »

Vidéki programok »

Külföldi programok »


Időpont: 2007.szeptember 15-16.

Bővebb információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top