nlc.hu
Szabadidő
Fõszezon – akciós utazások és tuti koncertek

Fõszezon – akciós utazások és tuti koncertek

Látogass el hétvégén a WestEnd tetõkertjére, itt rendezik meg a Fõszezon nevezetû belföldi turisztikai kiállítást és szállásbörzét. Nemcsak akciós utakhoz juthatsz hozzá, de találkozhatsz Bartók Eszterrel és Caramellel is.

A tetőkertben ezúttal nem a szokásos standokkal találkozhat a közönség, ugyanis a kellemes és egyedi hangulatot a faházakból felépített falu garantálja, ahol a mintegy kétszáz kiállító reprezentálja majd a hazai turisztikai kínálatot. A rendezvény szervezői szórakoztató programokkal, könnyűzenei produkciókkal szórakoztatják, csalogatják a közönséget a standok közé, a kiállítók pedig akciós szállás- és utazási ajánlatokkal, kedvezményekkel várják a látogatókat. A kiállításon bemutatkoznak Magyarország turisztikai régiói, kastélyszállók, wellnesshotelek és a programszervezők. A kiállítás ingyenesen látogatható.











Időpont:
szeptember 14–16.
Nyitva: 10.00–18.00
Helyszín: Budapest, WestEnd City Center – tetőkert
A belépés ingyenes
A kiállításról bővebben »

Részletes program



Szeptember 14., péntek

11.00 Megnyitó
13.00 Budapesti Operettszínház
15.00 St. Martin
16.00 Elsa Valle

Szeptember 15., szombat

10.00 Sportbemutató
13.00 Budapesti Operettszínház
16.00 Kontor Tamás

Szeptember 16., vasárnap

10.00 Sportbemutató
13.00 Budapesti Operettszínház
16.00 Bartók Eszter és Caramel duettműsora


A fellépőket utazási szokásaikról, nyári élményeikről faggattuk. Az előadóművészek élete sok esetben teljes ellentéte egy hétköznapi ember időbeosztásának, és ami a legnehezebb utazásszervezés szempontjából, hogy meglehetősen kiszámíthatatlan és ad hoc. Az elmúlt nyár eseményeiről érdeklődtünk Bartók Esztertől és Carameltől.


– Eszter! Ősszel jelenik meg a második lemezed. Gondolom, a stúdiómunkák és a nyári koncertek kellő elfoglaltságot adtak a nyárra. Volt alkalmatok egy pár napra Caramellel kikapcsolódni?

B. E.: – Az idei nyár is nagyon mozgalmas volt. Számos fesztiválon felléptünk, és a koncertek között pedig stúdióba vonultunk. A fellépések holtidejében kicsit körbenéztünk a vidéki városokban is, illetve egy pár napot azért lazítottunk is a Balatonon.

– Hova terveznétek legszívesebben utazást, ha hosszabb időre el tudnátok szabadulni?

B. E.: – Ha külföldre mennénk, akkor egy egzotikus országot választanék, mint például India, itthon pedig a Tisza környéke és a Balaton a kedvenc kirándulóhelyem. Nagyon szeretem a természetet. A lemezem címadó dalából az elmúlt hetekben leforgatott videoklip helyszínének is külső helyszínt, egy nagy rétet választottam. A klipet – ha minden igaz – a zenetévé hamarosan játszani is fogja.


Elsa Valle 1996 óta él Magyarországon, a napfényes Kubából érkezett hozzánk. Vajon egy ízig-vérig tüzes mediterrán egyéniség mivel töltötte a nyarat?

E. V.: – Természetesen sok-sok koncerttel itthon és külföldön. Jártam Rómában, Pozsonyban, Selmecbányán, de a hazai dzsesszfesztiválokon is, számos meghívásnak tettem eleget. Zenekarommal felléptünk Székesfehérváron, Szombathelyen és a Neszmélyi Jazz Fesztiválon. Gyönyörű természeti helyeken jártam, nagyon megfogott. Az időm nagy részét pedig lemezfelvétellel és klipforgatással töltöttem. 

– Tervezel utazást pihenés céljából?

E. V.: – A közeljövőben nem lesz lehetőségem nagyon utazni, hiszen a most megjelenő Salsa y Picante lemezem szeptember 21-i lemezbemutató koncertjére készülök, amit több kisebb koncert követ. Ha időm engedi, szívesen utazok Magyarországon, kedvenc városaim Tokaj, Pécs és Sopron.


Kontor Tamásnál a nyári fellépéseken túl a legifjabb Kontor is lefoglalja az összes szabadidőt.

K. T.: – Eddig nem nagyon jutott idő komolyabb nyaralásra a koncertfelkérések miatt, de a jövő héten indulunk teljes családi létszámmal Olaszországba, egy csendes kis faluba kikapcsolódni. Belföldön pedig Gyula az a hely, ami lakhelyként és kirándulóhelyként is tökéletes a számomra.


– Zenészek mindennapjaihoz méltón te is stúdióba vonultál a nyári hőség elől?

K. T.: – Tavaly novemberben megjelent a Rengeteg év című albumom. A lemezen hallható Time after time magyar nyelvű átdolgozásához készítjük a következő klipet. Ennek az előkészületei folynak most jelenleg is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top