nlc.hu
Szabadidő
Kirsten Dunst a Pókemberrel nõtt fel

Kirsten Dunst a Pókemberrel nõtt fel

Kirsten Dunst most, 24 évesen is ugyanolyan izgalommal várta a Pókember 3. részének forgatását, mint tiniként, pedig azóta több jelentõs szerepet tudhat a háta mögött. A film nemrég jelent meg DVD-n, ennek kapcsán kérdeztük a színésznõt.





– Mit gondolsz, miért van a Pókembernek ekkora rajongótábora?

– Érdekes módon minden barátnőm imádja, azok is, akik nem nagyon szeretik a nagy hollywoodi filmeket. Szerintem ez azért van, mert Sam Raimi rendező nagy hangsúlyt fektetett az érzelmi szálra. Sam imádja a Pókembert, így mindent beleadott a filmbe. Mielőtt még elkezdtük volna a forgatást, már akkor beleszerettem ebbe a karakterbe és a történetbe. Tudtam, hogy valami egészen különleges alkotás kerül majd ki Sam kezei közül, és ehhez az is sokat hozzáad, hogy Tobey Maguire kapta meg Peter Park szerepét, aki épp előtte fejezte be a Wonder Boys folytatását.


– Mit gondolsz a Mary Jane és Peter között kialakuló románcról?

– Amikor már mindenki azt gondolná, hogy a szerelmesek végre összeházasodnak, valahogy mégsem történik meg, de hát a Pókemberben semmi nem mehet könnyen. Az első részben a fiatalok belecsöppentek életük első igazán komoly kapcsolatába, aztán sorban jöttek a bonyodalmak. Most viszont úgy néz ki, tényleg elkötelezték magukat egymásnak. A film elsősorban a speciális effektektől kiemelkedő, ám Sam Raimi nagy hangsúlyt fektet a szerelmi szálra is, hiszen ez visz életet a történetbe.


– Mi történik Mary Jane-nel a Pókember 3.-ban?

– Mary Jane egy fiatal lány, aki folyamatosan keresi önmagát, akárcsak én. Ahogy telik az idő, egyre bátrabb, és egyre inkább kiáll azért, amit szeret, még akkor is, ha időnként megrémül az akadályoktól. A második rész végén a történet nincs lezárva, ami nekem nagyon tetszik, mert az embert reménnyel tölti el. A harmadik részben szépen építi a karrierjét, és az álmainak él. Azonban a boldogságát és a magabiztosságát elsősorban a munkájából nyeri, ami nem éppen a legjobb módszer hosszú távon, mivel könnyen bele lehet rokkanni. Azonban ez is kell ahhoz, hogy Mary Jane felnőtté váljon, és rájöjjön, mi az, ami igazán értékes az életében.






– Mit gondolsz, milyen a munkájában?

– Imádja, amit csinál. Szenvedéllyel veti bele magát a munkájába, a színészetbe, de kizárólag ebbe, mert Petertől nem mindig kapja meg azt, amire szüksége lenne.


– Olyan szenvedélyes vagy a munkádban, mint Mary Jane?

– Teljesen. Mit gondolsz, miért választott Sam engem erre a szerepre? Mary Jane egy olyan lány, aki próbál magára találni a nővé válás útján. Már több csodás szerepben alakítottam hasonló karaktert, például a Marie Antoinette-ben, az Elizabethtownban vagy az Öngyilkos szüzekben. Azt hiszem, még rengeteg egyéb filmben fogok hasonló szerepet játszani, míg végül magamra találok. Mindenesetre Mary Jane szenvedéllyel csinálja, amit csinál, akárcsak én.


– Ebben a szerepben mennyire volt fontos a kosztüm, a smink és a frizura?

– Mindenképpen nagyon fontos, hiszen ha látsz az utcán valakit, már abból látod, hogy milyen ember lehet. Azt hiszem, a harmadik részben nagyon jól sikerült eltalálni a karakternek megfelelő hajszíntől a ruhán át a sminkig mindent, ami sokat elárul arról, milyen ember Mary Jane. Egy klasszikus stílusú lányt kellett formába önteni, aki nagyon stílusos ruhákban, profin jár a meghallgatásokra. Nagy tervezők ruháira nincs pénze, így használt ruhákból kell olyan kosztümöt kreálnia, amiért mások egy vagyont fizetnének.


– Hogy érezted magad a film pazar nyitójelenetében, mikor Mary Jane gyönyörű hosszú ruhában énekel a színpadon?

– A film jelmeztervezője, James Acheson tervezte a ruhát. Ezt a jelenetet a forgatás első napján készítettük. Arra koncentráltam, hogy a magas sarkú cipőben le tudjak menni a színpadra, miközben a hosszú ruhától azt se láttam, hova lépek. És még énekelnem is kellett valahogy közben. Nagy kihívás volt! De csodás volt átélni, ahogy Mary Jane azt csinálta, amit igazán szeret. Ez a jelenet reményt önt a nézőkbe, azt az érzést kelti, hogy Peter és Mary Jane számára minden tökéletesen alakul.






– Mit szeretsz a legjobban Mary Jane-ben?

– Azt hiszem, nagyon erős nő, ha olyan emberrel tud lenni, mint Peter. Nagyon becsülöm, hogy annyira szeretik egymást, hogy a kapcsolatukért rengeteget képesek dolgozni, még akkor is, ha a helyzet néha kilátástalannak tűnik. De az egy elképesztő helyzet, amikor az, akit szeretsz, bármikor meghalhat, és folyton azzal van elfoglalva, hogy megmentse a világot. Röviden, Mary Jane-nek nagyon nehéz, és Peterrel mindketten csak remélik, hogy a szerelmük elég erős ahhoz, hogy kitartsanak egymás mellett.


– Mit jelent neked a Pókember?

– Teljesen megváltoztatta az életemet. Rengeteg lehetőséget kaptam a film után, és igazán büszke vagyok, hogy egy ilyen produkcióban szerepelhettem. A filmmel együtt nőttem fel, így teljesen a szívembe zártam.










DVD-infók – Pókember 3.


Peter Parkernek (Tobey Maguire) sikerült végre összehangolnia a szuperhősként ráháruló feladatokat és Mary Jane-nel (Kirsten Dunst) való kapcsolatát. Amikor azonban öltözetét egy fekete anyag itatja át, teste-lelke különös változásokon megy keresztül. Képességei felerősödnek, ám velük együtt bosszúszomja is megnő, és lassan kicsúszik a kezéből az irányítás. De nemcsak sötét oldalával kénytelen szembeszállni, hanem két kíméletlen rosszakarójával, Homokemberrel (Thomas Haden Church) és Venommal (Topher Grace) is, akik egyesült erővel készülnek az ő és a szerettei elpusztítására.


Extrák

Első lemez:
• A film
• Audiokommentár Sam Raimi és a szereplők közreműködésével (eredeti nyelven)
• Audiokommentár a film készítőinek közreműködésével (eredeti nyelven)


Második lemez:
• Bakiparádé
• Homok a szélben: Homokember megalkotása
• Zöld Manó felélesztése
• Talpig feketében: Venom megalkotása
• Függő játszma: Gwen Stacy a szakadék szélén
• Bunyózás, repkedés, száguldás: a kaszkadőrmutatványok
• A szerelem hálójában: a Pókember 3. szerelmi háromszöge
• Vízfal: A nagy átalakulás
• A vágószobában
• A zörejektől a filmzenéig: A hang tudománya
• Forgatás New Yorkban: Tetők és sikátorok
• Forgatás Clevelandben: Hajsza az Euclid Avenue-n
• Fotógalériák
• Snow Patrol: Signal Fire – videoklip


Rendezte: Sam Raimi (Pókember 1–2.)
Szereplők: Tobey Maguire (Pókember 1–2.), Kirsten Dunst (Pókember 1–2.), Thomas Haden Church (Kerülőutak)

Forrás: FHE

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top