nlc.hu
Szabadidő
Ezerarcú harmonika

Ezerarcú harmonika

Három hónap, három különleges zenei csemege. Orosz Zoltán három különbözõ formációban kápráztatja el a közönséget harmonikatudásával.

A havi rendszerességgel ismétlődő bérletes koncertsorozat alkalmával 3 hónapon keresztül nyílik lehetőség a harmonikarajongó közönség számára, hogy megismerhesse e rendkívül sokoldalú hangszer eddig talán rejtve maradt lehetőségeit is.

Helyszín: Benczúr Ház, 1068 Budapest Benczúr u. 27.

A koncertsorozat időpontjai:
2007. október 8.
2007. november 5.
2007. december 3.

A kezdési időpont minden esetben 19 óra.

Bővebb információ »






• A koncertsorozat összeállítása •



• Orosz Zoltán és Zenekara – Turnéidőpont: 2007. október 8.

Zoltán 1998 óta tagja Zorán zenekarának, és az itt megismert zenekari hangzásvilágot olyannyira megkedvelte, hogy az eddig „Pódium Duó” néven ismert harmonika-gitár formációt kibővítette egy ritmusszekcióval is.
Így – bőgővel és dobbal is kiegészülve – lehetőség nyílt egy olyan izgalmas zenei világ felfedezésére is, mint például a délszláv népzene, a spanyol és dél-amerikai dallamok, vagy a magyar vonatkozású virtuóz harmonika darabok, de helyet kapott a műsorban az Astor Piazzolla által világhírűvé vált argentin tangó is, valamint a francia harmonikajáték legújabb irányzata.







A zenekar tagjai: Orosz Zoltán (harmonika), Ursu Gábor (gitár), Szabó Ferenc (dob), Pengő Csaba (bőgő)


Ízelítő a műsorból:
J. Brahms: V. Magyar Tánc, V. Monti: Csárdás, Z. Abreu: Tico-tico, Fekete szemek – orosz cigánydal, Idu svati – délszláv kóló, Dinicu: A pacsirta


• Budapest Harmonika Trió
– Turnéidőpont: 2007. november 5.

Zoltán alapító tagja az 1993-ban alakult Budapest Harmonika Triónak, mely a harmonika komolyzenei alkalmazásának lehetőségeit szeretné megismertetni a közönséggel.
Az Európa-szerte egyedülálló formáció, itthon és külföldön egyaránt komoly sikereket arat. Pár évvel ezelőtt a Párizsban megrendezett Francia Nemzeti Harmonikafesztiválon ők voltak az egyetlen külföldi meghívott résztvevők, jelenleg is több külföldi lemeztársaság érdeklődik a formáció iránt, lemezük megjelenése még az idei évben várható.





A zenekar tagjai:
Orosz Zoltán (harmonika), Horváth István  (basszusharmonika), Wéber Gábor (harmonika)


Ízelítő a műsorból:
W.A.Mozart: Egy kis éji zene, A.Vivaldi: Négy évszak – részlet, R.Korsakov: A Dongó, Rossini:Tell Vilmos nyitány


• Orosz Zoltán és Barátai – Turnéidőpont: 2007. december 3.

Zoltán a Zorán-koncerteken 1998 óta játszik együtt e kiváló sztárzenészekkel, így már hosszú évek óta érlelődött a gondolat, hogy önálló formációként is színpadra lépjenek, hiszen az elmúlt évek alatt a számtalan fellépés olyan egésszé kovácsolta e csapatot, kik csukott szemmel is képesek egymás legkisebb rezdüléseire is azonnal reagálni, így a koncert igazi örömzenéléssé válhat zenésznek és közönségnek egyaránt.

A zenekar tagjai: Orosz Zoltán (harmonika), Sipeki Zoltán (gitár), Lattmann Béla (basszusgitár), Horváth Kornél (ütőhangszerek)

Ízelítő a műsorból:
A műsorban elhangzanak a világ mai meghatározó harmonikaelőadóitól, szerzőitől származó előadási darabok, így szerepelnek a műsorban Simone Zanchini, Richard Galliano, valamint Astor Piazzolla művei, de helyet kapnak a zenekar tagjainak saját szerzeményei is, melyekben meghatározó szerep jut az improvizációnak. A szabad improvizáció egyébként az egész koncert egyik fő jellemzője, így bármikor, bármelyik hangszer szólószerepet kaphat, sőt, adott esetben akár egyszerre is “beszélgethetnek” egymással improvizáció közben a hangszerek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top