nlc.hu
Szabadidő
WC-történeti kiállítás

WC-történeti kiállítás

Mindenki jól ismeri a mondást: „Ahová a király is gyalog jár”, azt azonban kevesen tudják, hogy melyik király, milyen helyre is járt… Most minden kiderül! Irány a Millenáris...




A kiállítás megtekinthető: Millenáris Teátrum – Hajó
Nyitva tartás: 2007. szeptember 26. – 2007. október 21.
h–p: 14.00–19.00, szo–v: 11.00–19.00
A kiállítás megtekintése díjtalan!
Bővebb információ »
A toalettek történetének, technológiai és esztétikai fejlődésének, valamint a higiéniás kultúra változásainak, kultúrtörténeti vonatkozásainak a nagyközönség számára való bemutatását nemcsak a téma különlegessége, hanem emberközelisége is vonzóvá, érdekessé teszi. Mindenki szívesen foglalkozik régmúlt korok emberi szokásaival, izgalmas, ha betekintést nyerhetünk egy „intimnek” tartott szférába.





A kiállítás keretében bemutatásra kerül a WC-k és WC-papírok fejlődésének története az ókortól napjainkig. A kiállításra látogatók megcsodálhatják a reneszánsz francia királyi udvarban – az elviselhetetlenül hosszúra nyúló vasárnapi szentbeszédek alatt – a hölgyek által alkalmazott díszes készségeket csakúgy mint az egyszerű polgári árnyékszékeket, valamint a tisztálkodás, törlés különféle rekvizitumait a kukoricacsuhétól egészen az illatos, mintázott, krémmel átitatott puha papírig. A gyűjteményből természetesen nem maradnak ki sem a „low” (pl.: ókori agyagedények), sem napjaink zenélő, elektronikus érzékelőkkel vezérelt, automata sterilizáló rendszerrel ellátott japán gépcsodáinak „high-end” darabjai sem.







A kiállítás művészeti vezetője a „testközeli”, interaktív megoldások híve. A nyilvános használatra persze nem lesz lehetőség, ám ahol csak lehet, megfogható, sőt kipróbálható (értsd: lehúzható, beindítható stb.) termékek bemutatására teremtenek lehetőséget a kiállítás építői.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top