nlc.hu
Szabadidő
A király él!

A király él!

Érdekes jelenségre figyelhettek fel az elmúlt egy-két hétben a fõváros járókelõi, hiszen lépten-nyomon Mátyás királlyal találkozhattak.




Hogy miért járt-kelt a város utcáin – jó szokásához híven, a tömegben elvegyülve –, többek között a Hősök terén? Vagy miért látogatott el a Petőfi Múzeumba, vagy szedett jegyet a Corvin Moziban? Vagy miért hallhatta a nagykörúti Combinókon három napon keresztül, Süsü helyett az „ő” hangját az utazóközönség? És vajon miért gyarapította az igazságos király a Critical Mass biciklizőinek táborát?

Mindazok, akik akár „személyesen”, akár az interneten találkoztak a megelevenedett Mátyás királlyal, joggal csodálkozhattak az Oktatási és Kulturális Minisztérium kötelékébe tartozó Reneszánsz Programiroda akcióján, amelynek apropója, hogy a 2008-as év a Reneszánsz Éve lesz Magyarországon. Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulóját ünnepeljük jövőre, így az igazságos király „korát megelőzve” előzetes figyelemfelkeltésbe kezdett a Reneszánsz Év 2008 elnevezésű programsorozat népszerűsítése érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top