nlc.hu
Szabadidő
Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

Az idei pálinkafesztiválon egy másik hungarikumnak számító hazai termék is megjelenik a kiállítók közt. A legkiválóbb magyar kolbászkészítõk igazi különlegességekkel várják az ínyenceket.





Helyszín: Budai Várnegyed, Savoyai terasz

Időpont: 2007. október 5–7.

Nyitva tartás: péntek–szombat: 12–02, vasárnap: 12–24

Belépőjegy: 1500 Ft, mely tartalmaz 500 Ft értékű kóstolókupont és egy kóstolópoharat.

Bővebb infó »
2007-ben már második alkalommal kóstolhatjuk meg a világhírű magyar pálinkákat a Magyar Pálinka Marketing Kht. szervezésében a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon. Az ízélményeket fokozva idén egy másik hungarikumnak számító hazai termék is megjelenik a kiállítók közt. A legkiválóbb magyar kolbászkészítők a fesztiválra igazi különlegességekkel várják az ínyenceket.

A korábbi pálinkafesztiválokhoz hasonlóan idén is nagy volt az érdeklődés a gyártók között, a szervezők azonban helyszűke miatt kénytelenek voltak limitálni a létszámot, így kizárólag a legjobb tizenöt pálinkafőzde és a legkülönlegesebb tíz kolbászkészítő mutathatja be portékáit.

A fesztivál kiváló alkalom arra, hogy a közönség megismerje a magyar pálinkákat és kolbászokat, azok több évszázados hagyományát, különleges receptjeit. A speciális eljárás, a titkos összetétel teszi egyedivé a hazai termékeket, nem csoda, hogy világszerte a prémiummárkák közé sorolják őket.








A korábbi fesztiválok alkalmával már megismerkedhettünk a magyarországi eredetvédett pálinkákkal, így például a békési szilvapálinkával vagy a kecskeméti barackpálinkával. Idén egy új kezdeményezésnek, a Magyar Pálinka Védjegy bevezetésének lehetünk tanúi. A kiállítók különös hangsúlyt fektetnek a pálinkák megkülönböztetésére a hasonló szeszes italoktól, és szívesen látják el vásárlási és fogyasztási tanácsokkal a gasztronómia szerelmeseit.

A rendezvény főszervezője arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy napjainkban nagyon sok megtévesztő elnevezéssel találkozhat a fogyasztó. Aki azonban ellátogat erre a háromnapos rendezvényre, megtudhatja, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti jó minőségű húskészítményeket. De bizonyára olyanok is lesznek, akiket inkább a kolbászok ízvilága csábít el a rendezvényre, és élnek majd a magyar közmondással: Rövid beszéd, hosszú kolbász, az a jó.






• Programok •  


• Október 5., péntek

Latin Spirit Trió
Cafe Snob
19.00 Váczi Eszter és a Szörp
20.30 Cool Miners

• Október 6., szombat

Törökméz
HiJack
19.00 Vujicsics és a Söndörgő Együttes közös fellépése
20.30 Palya Bea

• Október 7., vasárnap

Hot Club of Hungary
Club Era
Takács Eszter
Roots Kompakt

Az utcazenész-társulatok a Veszprémi Utcazene Fesztivál legnépszerűbb fellépői.


Megközelítés:

Tömegközlekedéssel:
• 10-es busz: Moszkva tér – Dísz tér
(járatsűrűség: 5-10 perc, utolsó busz indulása: 23.06)

• 16-os busz: Deák tér – Dísz tér
(járatsűrűség: 10-20 perc, utolsó busz indulása: 23.08)

• Budavári Sikló: Clark Ádám tér – Szent György tér
(közlekedik: 07.30–22.00 között)

Autóval parkolási lehetőség a Dísz téren, illetve a Vár környékén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top