nlc.hu
Szabadidő
A pirospaprikától a Rubik kockáig

A pirospaprikától a Rubik kockáig

A <b>II. Hungaricum Fesztivál</b/> nem csak valódi íz-élményt nyújt hazánk hagyományos étkeibõl és italaiból, de itt lesznek a leghíresebb magyar találmányok, lesz õshonos kutyabemutató, és nemzeti parkjaink is bemutatkoznak.

Részletes program
Péntek
16.00: Vizsla-show
19.00: Koós János

Szombat
13.30: Százhalombattai Forrás Táncegyüttes
15.30: Klark József harmonikás
18.00: Bangó Margit
20.00: 3+2 zenekar

Vasárnap
12.00 – 14.00: A tűzhelynél: Kovács Lázár
13.30: Biatorbágyi Fúvós kisparty
15.00: Promontor Táncsportklub Egyesület
16.00: Vizsla-show

További programok:
Népzene, táncosok, pálinka és borvásár, sajt, méz, lekvár, mangalica vásár és termelői bemutatók, gyerekkuckó, népi játékok, szövés, fafaragás, fazekasműhely, népi hangszerek készítése és kipróbálása, állat simogató.

Ismét egy hagyományőrző fiesztára hívja vendégeit a tavaly hatalmas sikerrel debütált Hungaricum Fesztivál, a Campona Bevásárlóközpont parkolójába. Az október 12-14 között itt felépített gasztronómiai fesztiválváros átfogó képet és egyúttal valódi íz-élményt nyújt látogatóinak Magyarország hagyományos étkeiből és italaiból. A gasztrobemutatókon túl a tágabb értelemben vett hungarikumok is megtalálhatók lesznek ezen fesztiválon, melynek célja, hogy mindenkivel megismertesse azokat az egyedülálló és hagyományosan magyar termékeket, melyek pótolhatatlan nemzeti kincseink. A rendezvény látogatók részére ingyenes!

A Hungaricum Fesztivál idén is a féltve őrzött, évszázados receptek alapján, tradicionális alapanyagokból készített különlegességek sorát vonultatja fel. Az őshonos hazai szürkemarhából és mangalicából készült ínyencfalatok csakúgy megtalálhatók, megkóstolhatók és megvásárolhatók lesznek a vásáron, mint a legfinomabb borok és pálinkák, sajtok és tejtermékek, mézek és lekvárok, szörpök és édességek, paprikák és fűszerek, gabonafélék és tészták, de megtekinthetők a népi iparművészet és a kézművesség legszebb alkotásai is.

2007-es év a hagyományteremtés éve lesz a Hungaricum Fesztivál történetében! A legjobb ételeknek és italoknak – idén először – egy neves szakértőkből álló zsűri ítéli majd az „Arany-Paprika” kategória-díjat, s gazdára talál a két „Piros-Paprika” közönségdíj is, mellyel a látogatók jutalmazzák majd a számukra legkedvesebb étel és ital hungarikumot


A Hungaricum Fesztivál az egész családnak mozgalmas és élményekkel teli programot jelent. A kicsiket várja a Gyerekkuckó, ahol népi játékokkal, nemezeléssel, csuhéjáték készítéssel, papírmerítéssel, zsákban futással, célbadobással, népi hangszerek készítésével és kipróbálásával, és sok más kézműves foglalkozással várják az apróságokat.

Bemutatkoznak nemzeti parkjaink is, és aki kíváncsi, most megtudhatja azt is, hogy milyen egy igazi interaktív természeti játszótér. A hagyományos magyar kutyafajták kiállításán és versenyén négylábú kedvenceinknek drukkolhatunk. S itt lesznek a leghíresebb magyar találmányok, ahol lesz – többek mellett – Rubik kocka bemutató is. Hungarikum az ulti kártyajáték is – a fesztiválon felállított „Ulti Sátorban” tanulni is lehet ezt a játékot és a profik versenyezhetnek is majd. A régi mesterségek iránt érdeklődőket pedig beavatják a csipkeverés, a kosárfonás, a kékfestés és a kerámiakészítés rejtelmeibe. Ezt a hétvégét – egyebek mellett Koós János, Bangó Margit és a 3+2 zenekar koncertje teszi majd teljessé.

További információ »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top