nlc.hu
Szabadidő
Biobúcsú

Biobúcsú

Az egész napos, ingyenesen látogatható biovásáron finomabbnál finomabb bioételeket kóstolhatunk meg, de lesz gyerekprogram és táncház is.




Időpont: 2007. október 14. (vasárnap) 9.30-18.00
Helyszín: Budapest, Városligeti Petőfi Csarnok





A Biokultúra Szövetség a nagysikerű Országos Bionap után újabb országos rendezvényt szervez ezúttal Budapesten, a Biobúcsút. A Biobúcsú látogatása ingyenes.

A délelőtt folyamán a látogatók előadássorozatot hallgathatnak meg „Biotermék a földtől az asztalig” címmel, ahol az előadók által végigkövethetik a biotermékek útját a földtől a fogyasztó asztaláig. Délutánra változatos programokkal, vetélkedőkkel, versenyekkel várunk minden korosztályt.

Tervezett program:
10.00 Megnyitó, köszöntő
10.15 Ökumenikus terményáldás
10.35 Előadások – „Biotermék a földtől az asztalig” – Előadók: Gencsi Zoltán, dr. Roszík Péter, Kovács Annamária, Czeller Gábor
11.45 Forgó Rózsa Néptáncegyüttes és Zenekar
12.25 Domi Bábszínház: A királylány és a sárkány
13.15 Ritmus Táncszínház (táncos produkció)
14.00 Bio-totó eredményhirdetés
15.00 Halász Judit koncert
16.30 Néptánc bemutató, táncház (Forgó Rózsa Néptáncegyüttes és Zenekar)

Műsorvezető: Vízy András


További programok:

Egész nap biovásár és biotermék-kóstoltatás: Az ország egész területéről érkező biogazdák várják biotermékeikkel az egészséges életmód iránt érdeklődőket.

Gyereksarok: Külön teremben a gyermekeket mesével, rajzolással, arcfestéssel, kézműves foglalkozással várjuk. Amíg a szülők körbenéznek, addig a gyerekekre óvónők vigyáznak.
Csúzlizda: Paprika Jancsi csúzlizdájában a gyerekek dióval lövöldözhetnek bábukra.
Bio-totó: Érkezéskor a regisztrációnál minden kedves vendégünket játékra hívjuk, melyben különböző biotermékekhez kapcsolódó kérdésekre kell megkeresni a választ. A helyesen kitöltők között három “bio-ajándékkosarat” sorsolunk ki.

A programok mellett az egész nap működő biovásárt feltétlenül érdemes felkeresni, mivel a gazdag árukínálat mellett az árusok finomabbnál finomabb bioételekkel látják majd vendégül a látogatókat. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top