nlc.hu
Szabadidő
Mickey egér – Swarovski kristállyal

Mickey egér – Swarovski kristállyal

Te is a PEZ-gyûjtõk népes táborába tartozol? Ideje, hogy gyarapítsd a gyûjteményedet: most egyedi, limitált szériában készült darabokra tehetsz szert.





Megalapításának 80. évfordulója alkalmából speciális Mickey egeres cukorkatartókat, régi plakátokat árverez el az eBayen a PEZ. A teljes bevételt az UNICEF-nek ajánlják fel.

A szögletes bonbonjairól és vidám cukorkaadagolóiról ismertté vált PEZ-t éppen nyolcvan éve, 1927-ben alapította III. Eduard Haas. Az osztrák családi vállalkozás eleinte a gazdagokat célozta meg enyhén mentolos cukorkáival, globális ismertségre akkor tett szert, amikor 1962-ben Mickey egér fejét tűzte ki a kihúzható cukorkatartók végére.

Azóta a teljes rajzfilmvilágot felvonultatták a kultbonbon tartóin, nyáron pedig a bécsi csokoládémúzeumban megrendezett születésnapi kiállításon bemutatták a Sisi-PEZ-t és a Mozart-PEZ-t. Azt, hogy pontosan hányféle PEZ tartó létezik, még Stefan Hacker, az elnökség értékesítésért és marketingért felelős tagja sem tudja megmondani.


Jótékonysági aukció

Október és november során mindenesetre egyedi PEZ cukorkatartókra tehetnek szert a szögletes bonbon megszállottjai, a vállalat ugyanis jótékonysági aukcióval ünnepli születésnapját. Régi plakátokat, kis szériában készült, Swarovski kristállyal díszített, Mickey egeres cukorkatartókat árverez el az eBayen. A „Feed Me Hope” nevet viselő aukció teljes bevételével az ENSZ Gyermekalapját, az UNICEF-et támogatják.







A 66%-ban a Haas család, 34%-ban luxemburgi befektetők tulajdonában lévő vállalat egyébként nemrégiben kezdett együttműködni az eBayjel, hogy ily módon a világ még több pontján váljon hozzáférhetővé.
A lépéssel az online aukciósportál tulajdonképpen visszatért gyökereihez: a modern legenda szerint ugyanis Pierre Omidyart, az eBay alapítóját többek között az ösztönözte a platform létrehozására, hogy felesége megszállott PEZ cukorkatartó gyűjtő volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top